Ελλείψεις προϊόντων σε ράφια στη Βρετανία λόγω της «επιδημίας» της καραντίνας των επαφών φορέων COVID

Εικόνες με άδεια ράφια από σουπερμάρκετ κυκλοφορούν σήμερα στο βρετανικό Τύπο, καθώς οι υπεύθυνοι αναφέρουν ελλείψεις σε τρόφιμα λόγω των πολλών απουσιών εργαζομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς.

Οι απουσίες αυτές οφείλονται στην «επιδημία» καραντίνας πολιτών που ειδοποιούνται από το πρόγραμμα ιχνηλάτησης του συστήματος υγείας ΝΗS ότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένους φορείς του κορωνοϊού.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,7 εκ. κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει την ειδοποίηση να μείνουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες, μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές ελλείψεις στη στελέχωση πόστων σε κρίσιμους τομείς, όπως τα νοσοκομεία, οι βασικές υποδομές και υπηρεσίες, οι υπηρεσίες συνόρων και η επεξεργασία τροφίμων, αλλά και σε εργοστάσια, καταστήματα και σχολεία.

Οι εργοδότες καλούν την Κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να επισπεύσει την άρση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους που έρχονται σε επαφή με κρούσματα, κάτι όμως που ο Μπόρις Τζόνσον επιμένει ότι θα συμβεί στις 16 Αυγούστου.

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων Κουάσι Κούαρτενγκ δήλωσε το πρωί στο Sky News ότι η Κυβέρνηση είναι «πολύ ανήσυχη» για τον αριθμό των πολιτών που λαμβάνουν ειδοποίηση για απομόνωση και ότι πολύ σύντομα θα εκδοθεί μια λίστα με επαγγέλματα που θα εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή. Σημείωσε, πάντως, ότι η λίστα των εξαιρέσεων θα είναι περιορισμένη.

Οι υπεύθυνοι των σουπερμάρκετ και άλλων καταστημάτων λιανικής προειδοποιούν ότι τελούν υπό «αυξανόμενη πίεση» να κρατήσουν τα ράφια γεμάτα και ότι οι γραμμές τροφοδοσίας «αρχίζουν να καταρρέουν» λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης.

Ήδη μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν αρχίσει να προσφέρουν «περιορισμένες επιλογές» σε ορισμένα καταστήματά τους, ενώ ακόμα και πρατήρια καυσίμων έχουν κλείσει περιμένοντας να αναπληρώσουν τις άδειες τους αντλίες.

Την ίδια ώρα, μερικοί δήμοι έχουν υποχρεωθεί να αναστείλουν τη συλλογή απορριμμάτων λόγω έλλειψης προσωπικού, καθυστερήσεις αναφέρονται σε κατά τόπους ταχυδρομικές υπηρεσίες, ορισμένα θέατρα και επιχειρήσεις εστίασης υποχρεώθηκαν να κλείσουν, ενώ ακόμα και το Εθνικό Συμβούλιο Αστυνομικών Διοικητών δήλωσε ότι οι χρόνοι ανταπόκρισης της αστυνομίας σε κλήσεις πολιτών είναι «υπό πίεση» λόγω ελλείψεων σε διαθέσιμο προσωπικό, με πολλούς αστυνομικούς επίσης να χρειάζεται να μπουν σε απομόνωση λόγω επαφής με κρούσμα.

Η «επιδημία» της καραντίνας προκύπτει λόγω των συνεχιζόμενων σημαντικών ημερήσιων αυξήσεων των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που η Αγγλία έχει από τη Δευτέρα άρει όλες τις νομικές υποχρεώσεις και περιορισμούς πλην της υποχρέωσης απομόνωσης για επαφές κρουσμάτων.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.