Συνάντηση Στέφης Δράκου με την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, άρχισε τον πρώτο κύκλο επαφών για το θέμα της Μεταρρύθμισης με όλους τους εμπλεκομένους, με στόχο την υλοποίηση της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, που αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών και παράλληλα είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Χθες, 20 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της κας Δράκου, με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με το Δικηγορικό Σύλλογο την ερχόμενη Δευτέρα και με τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ την ερχόμενη Τετάρτη. Θα προγραμματιστούν σε εύθετο χρόνο και άλλες συναντήσεις με όλους του εμπλεκομένους.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, ήταν τα νομοσχέδια που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στη Βουλή των Αντιπροσώπων που προνοούν ειδικά για τη μεταρρύθμιση της δομής και λειτουργίας των ανώτατων βαθμίδων της δικαιοσύνης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τόνισε, στη συνάντηση, ότι μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια διαβουλεύσεων, βρισκόμαστε στο στάδιο που πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις, προκειμένου να ψηφιστούν τα νομοσχέδια και ότι αυτή είναι η αποστολή της, δηλαδή να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκομένους, ώστε να μειωθούν οι διαφωνίες, και όπου είναι δυνατό να βρεθούν, κοινά αποδεκτές λύσεις, ώστε να ψηφιστούν τάχιστα τα νομοσχέδια.

Στη συνάντηση, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση επί συγκεκριμένων σημείων που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφάνηκε ότι είναι κοινή αντίληψη και των δύο πλευρών ότι οποιοιδήποτε προβληματισμοί και σκέψεις που δημοκρατικά αναπτύχθηκαν, δεν αναιρούν, με δεδομένες τις θέσεις των μελών του Σώματος, την επιθυμία και την αποφασιστικότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου να προωθηθεί η καθυστερημένη ήδη μεταρρύθμιση.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και τόνισε την προσήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση των δικαστηρίων. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κατά προτεραιότητα υλοποίηση των δράσεων της μεταρρύθμισης, ώστε να παραδοθεί σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, αντάξιο των προσδοκιών του πολίτη.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2021 - 16:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Άρχισαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια στο προεδρικό. Ταυτοποιούνται μέσω βίντεο οι εμπλεκόμενοι στα έκτροπα (ΒΙΝΤΕΟ)
07:54
Η Ρωσία παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει «δυσκολίες» αλλά επιμένει ότι η «επιχείρηση» στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων
07:25
Καταγράφηκαν 771.145 κρούσματα και 1.592 θάνατοι από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως
07:07
Ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού επιρρίπτει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
06:43
Πράσινο φως για λήψη απεργιακών μέτρων άναψαν στο συμβούλιο της ΕΤΥΚ οι Τραπεζοϋπάλληλοι
06:22
Ιωάννης Κασουλίδης: Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
06:06
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ετοιμάζεται να παρατείνει τον στρατιωτικό νόμο
05:51
18 Μαΐου
Ετοιμος ο Πρόεδρος για διάλογο για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, είπε ο Κυριάκος Κούσιος
21:44
Σε χαμηλό πέντε μηνών υποχώρησαν τον Απρίλιο οι άδειες οικοδομής στις ΗΠΑ
21:39
Ιστορικό βήμα για την αμυντική Συμμαχία, χαρακτηρίζει ο Σολτς την αίτηση Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ
21:31
Ο Μπάιντεν χαιρετίζει και στηρίζει την «ιστορική υποψηφιότητα» Φινλανδίας και Σουηδίας για το ΝΑΤΟ
21:18
Επενδύσεις, απλοποίηση διαδικασιών για ανανεώσιμες και προώθηση των φωτοβολταϊκών μεταξύ άλλων προτάσεων στο πακέτο REPowerEU της Κομισιόν
21:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand