Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στη Λάρνακα διάφορα έργα ανάπλασης οδών και πλατειών

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται ένα – ένα διάφορα έργα στη Λάρνακα που αφορούν ανάπλαση οδών, δημιουργία πλατειών και έργα για διευκόλυνση ΑμεΑ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της οδού Αγίου Λαζάρου, ενώ έχει απομείνει ένα μικρό μέρος του δρόμου στο οποίο γίνονται ορισμένες εργασίες. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε τμήμα της οδού Ερμού και στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου, Κορδιγκτώνος, Αρμενικής Εκκλησίας, Μαυροειδή, Κλεάνθη Καλογερά και Εσκί Τσιαρσί».

Πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα ολοκληρώνεται η νέα πλατεία στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, που βρίσκεται μεταξύ του Κάστρου και του τεμένους. Συγκεκριμένα γίνεται αναβάθμιση του χώρου γύρω από τον μιναρέ, ένα έργο αρκετά δύσκολο λόγω της διαμόρφωσης του πλακόστρωτου που ήταν βαλμένο πέτρα -πέτρα».

Εξήγησε ότι «υπολογίζεται πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και αυτής της περιοχής. Σύντομα αναμένεται να τελειώσει η Α Φάση της τοποθέτησης πλακόστρωτων και πεζοδρομοποίησης της περιοχής του Κέντρου της Λάρνακας, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ακόμα δύο Φάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «στόχος του Δήμου είναι σε λίγα χρόνια το Κέντρο της Λάρνακας να γίνει φιλικό προς τις οικογένειες, φιλικό για τις μητέρες» με βρέφη, αλλά και «για τα ΑμεΑ, για περπάτημα, για ψώνια και γενικά φιλικό τόσο για τους Λαρνακείς όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, ντόπιους και ξένους, που επισκέπτονται τη πόλη μας».

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο «αρκετά δύσκολο αφού πρέπει να συντονιστούν όλες οι κρατικές Υπηρεσίες, δηλαδή Αρχή Ηλεκτρισμού, Αρχή Τηλεπικοινωνιών, Τμήμα Υδάτων, Συμβούλιο Αποχετεύσεων. Αυτού του είδους τα έργα είναι γενικά δύσκολα διότι γίνονται σε περιοχές όπου υπάρχουν επιχειρήσεις, καταστήματα, εστιατόρια και άλλα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει συνεχώς έγνοια αφού ακριβώς επηρεάζονται συμπολίτες μας».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την «ευαρέσκεια του Δήμου Λάρνακας γιατί δεν παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στο έργο, που ολοκληρώθηκε σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία δεν υπήρχαν επιπτώσεις στις διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη περιοχή».

Όσον αφορά το κόστος του έργου, ο Δήμαρχος είπε πως «στοίχισε περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Οι πόροι που λαμβάνει ο Δήμος Λάρνακας για κατασκευή των συγκεκριμένων έργων είναι από Ευρωπαϊκά Ταμεία, από Αντισταθμιστικά Έργα που έχουν δοθεί, όπως π.χ. δύο εκατομμύρια ευρώ που λήφθηκαν από το από το Metropolis Mall της πόλης καθώς και πόροι του ίδιου του Δήμου».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Βύρας απάντησε πως «θα ακολουθήσουν η ανάπλαση και ενοποίηση των Πλατειών Αλκής και Ακρόπολης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία. Στη συνέχεια θα γίνει η Γ Φάση της κατασκευής πλακόστρωτων σε ολόκληρη την Πλατεία Ερμού και την Οδό Ζήνωνος Κιτιέως».  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Σχοινάς: Δίπλα στην Κύπρο για μεταναστευτικό η ΕΕ, η Τουρκία δεν θα κινηθεί εκτός πλαισίου κινήτρων και κυρώσεων
22:01
Τατάρ: Είναι αδύνατο να μπει μονομερώς η ΕΕ στην Κύπρο και να μας επιβάλει λύση
21:46
Τουρκία: Νέα πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ
20:57
ΠτΔ: Βασική αιτία των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο είναι η Τουρκία
20:50
Ψηφιακή εκπαίδευση και εμπλοκή νέων στην κοινωνία των πολιτών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο ΥΠΠΑΝ
20:33
Τρείς θάνατοι και 613 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:06
ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα καταβάλει «υψηλό τίμημα» αν χρησιμοποιήσει βία εναντίον της Ουκρανίας
19:34
Ο Πούτιν δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024
19:33
Στα 22 τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ην. Βασίλειο
19:18
Πρόσβαση στον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς εξαιρέσεις, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ
19:12
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Άγιο Αμβρόσιο – Πάχνα
18:56
Συνάντηση αύριο Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας
18:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand