Στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας η Μέρκελ

Το Μπαντ Μουνστεράιφελ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μια από τις σφοδρότερα πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, επισκέπτεται σήμερα η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για την κατάσταση. Αύριο το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει εισήγηση για άμεση βοήθεια 400 εκατομμυρίων ευρώ προς τους πληγέντες.

Συνοδευόμενη από τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου και υποψήφιο Καγκελάριο για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) 'Αρμιν Λάσετ, η κυρία Μέρκελ συναντάται με επικεφαλής δήμων και κοινοτήτων της περιοχής, με πληγέντες κατοίκους και με μέλη των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότερα από 1000 άτομα θεωρείται ότι αγνοούνται, στη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε τη Γερμανία τα τελευταία 60 χρόνια.

Σύμφωνα με την εισήγηση που διαβίβασε στο υπουργικό συμβούλιο η κυβέρνηση, η ανοικοδόμηση της περιοχής θα χρειαστεί «τεράστια οικονομική προσπάθεια» τα επόμενα χρόνια. Ως κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια θα διατεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ για επισκευή κτιρίων και υποδομών και την ενίσχυση των κατοίκων, ενώ επιπλέον 200 εκατομμύρια θα διαθέσουν για τον ίδιο σκοπό τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Όπως επισημαίνεται στο ίδιο έγγραφο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το Βερολίνο θα υποβάλει επίσης αίτημα για οικονομική βοήθεια στο ταμείο αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ομοσπονδιακών υποδομών το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται στο προσχέδιο της απόφασης.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σβένγια Σούλτσε (SPD) ζήτησε ταυτόχρονα ακόμη περισσότερα κονδύλια για την αποτροπή ανάλογων καταστροφών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκτιμάται ότι προκαλεί η κλιματική αλλαγή: «Τα τρέχοντα γεγονότα σε τόσες περιοχές της Γερμανίας δείχνουν με πόσο μεγάλη δύναμη μπορούν να πλήξουν όλους μας οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση περιορίζεται στα έργα υποστήριξης της προσπάθειας αποτροπής πλημμυρών και ξηρασίας που προβλέπονται από το Σύνταγμα», δήλωσε η κυρία Σούτλτσε στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine» και τάχθηκε υπέρ των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες ανάγκες.

Στη Βαυαρία, οι νότιες περιοχές της οποίας αντιμετώπισαν επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, ο Πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη διάθεση 50 εκατομμυρίων ευρώ ως επείγουσα βοήθεια προς τους πληγέντες.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2021 - 15:36

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.