Κόμματα καταδικάζουν την μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974

Η μαύρη επέτειος της 20ης Ιουλίου 1974 βρίσκει και φέτος την Κύπρο να αγωνίζεται για την ανατροπή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής, τονίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Σημειώνει ότι ενώ οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται αμείωτες. Ο ΔΗΣΥ διαβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες για επίτευξη βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση. Παράλληλα υποδεικνύει πως σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η εθνική ενότητα, η σύμπνοια και η ομοψυχία.

Το ΑΚΕΛ δια στόματος του γενικού γραμματέα Στέφανου Στεφάνου, επανέλαβε ότι το κόμμα κάνει εδώ και καιρό έντονες παραστάσεις για το θέμα της Αμμοχώστου, όπως και για την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας μετά την πεντάλεπτη στάση εργασίας για την Αμμόχωστο, ο κύριος Στεφάνου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι δεν αρκούν μόνο τα διαβήματα, οι παραστάσεις και οι εκκλήσεις, αλλά η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής ισότητας, στα οποία, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να τοποθετείται απερίφραστα. Επισήμανβε ότι εάν η Τουρκία δεν τεθεί ενώπιον των ευθυνών της θα συνεχίσει ανενόχλητα να προωθεί και να ενισχύει τα διχοτομικά τετελεσμένα.

Το Ε.ΛΑ.Μ. καταδικάζει την παράνομη και προκλητική επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα και αναφέρει ότι πρωτίστως αυτή που πρέπει να αντιδράσει είναι η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία. Σημειώνει ότι στη ζούγκλα της διεθνούς πολιτικής αυτοί που συναινούν συνεχώς, δείχνοντας καλό, συγκαταβατικό πρόσωπο, νομοτελειακά δεν προορίζονται να ζήσουν.  

Η ΔΗΠΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, διακηρύττει προς όλες τις κατευθύνσεις, το πείσμα και την αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση και επανένωση του τόπου. Απορρίπτει κάθε μορφή διχοτόμησης και υποστηρίζει την επίτευξη λύσης, η οποία θα είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Η Δήπα καλεί τον κυπριακό λαό σε ενότητα, συστράτευση και εγρήγορση, προτού το Κυπριακό πρόβλημα ενταφιαστεί οριστικά, όπως σημειώνει.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2021 - 13:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.