Κόμματα καταδικάζουν την μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974

Η μαύρη επέτειος της 20ης Ιουλίου 1974 βρίσκει και φέτος την Κύπρο να αγωνίζεται για την ανατροπή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής, τονίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Σημειώνει ότι ενώ οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται αμείωτες. Ο ΔΗΣΥ διαβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες για επίτευξη βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση. Παράλληλα υποδεικνύει πως σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η εθνική ενότητα, η σύμπνοια και η ομοψυχία.

Το ΑΚΕΛ δια στόματος του γενικού γραμματέα Στέφανου Στεφάνου, επανέλαβε ότι το κόμμα κάνει εδώ και καιρό έντονες παραστάσεις για το θέμα της Αμμοχώστου, όπως και για την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας μετά την πεντάλεπτη στάση εργασίας για την Αμμόχωστο, ο κύριος Στεφάνου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι δεν αρκούν μόνο τα διαβήματα, οι παραστάσεις και οι εκκλήσεις, αλλά η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής ισότητας, στα οποία, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να τοποθετείται απερίφραστα. Επισήμανβε ότι εάν η Τουρκία δεν τεθεί ενώπιον των ευθυνών της θα συνεχίσει ανενόχλητα να προωθεί και να ενισχύει τα διχοτομικά τετελεσμένα.

Το Ε.ΛΑ.Μ. καταδικάζει την παράνομη και προκλητική επίσκεψη του Ερντογάν στα κατεχόμενα και αναφέρει ότι πρωτίστως αυτή που πρέπει να αντιδράσει είναι η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία. Σημειώνει ότι στη ζούγκλα της διεθνούς πολιτικής αυτοί που συναινούν συνεχώς, δείχνοντας καλό, συγκαταβατικό πρόσωπο, νομοτελειακά δεν προορίζονται να ζήσουν.  

Η ΔΗΠΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, διακηρύττει προς όλες τις κατευθύνσεις, το πείσμα και την αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση και επανένωση του τόπου. Απορρίπτει κάθε μορφή διχοτόμησης και υποστηρίζει την επίτευξη λύσης, η οποία θα είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Η Δήπα καλεί τον κυπριακό λαό σε ενότητα, συστράτευση και εγρήγορση, προτού το Κυπριακό πρόβλημα ενταφιαστεί οριστικά, όπως σημειώνει.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2021 - 13:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Novavax για την Cοvid-19 μπορεί να εγκριθεί πολύ σύντομα
20:37
Οι ετερόλογοι εμβολιασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρωτογενή και στον ενισχυτικό εμβολιασμό
20:12
Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα
19:43
Κύπρος : 619 κρούσματα κανένας θάνατος,55 περιστατικά στα σχολεία
19:42
Κυριακίδου: Οι όποιες αποφάσεις για αναγκαστικό εμβολιασμό είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών
19:18
ΗΠΑ-Covid-19: "Σχεδόν βέβαιο" ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα, δηλώνει ο Δρ Άντονι Φάουτσι
18:58
Κοινή Διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ: Η λύση Κυπριακού θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα
18:43
Συγκινητικό αντίο Κέρκεζ σε ΑΕΛ
18:30
Σε συμβούλιο της Ε.Ε ο Υπ. Υγείας - Όλες οι συζητήσεις στραμμένες στα εμβόλια
18:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand