Ενημέρωση Ευρωβουλευτών και Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου

Σήμερα, τη μέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και της αποφράδας μέρας της 20ης Ιουλίου, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, με επιστολή του ενημερώνει όλους τους συναδέλφους της Ευρωβουλευτές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τα διαχρονικά εγκλήματα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Ο Ευρωβουλευτής προβαίνει σε ειδική αναφορά για την Αμμόχωστο, αποστέλλοντας και το σχετικό ενημερωτικό βίντεο του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο ενημερωτικό του σημείωμα ο Ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Στις 20 Ιουλίου 1974, πριν 47 Χρόνια, η Τουρκία παραβιάζοντας πλήρως τις αρχές, τις αξίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, παραβιάζοντας τη Διεθνή Νομιμότητα και το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας κάθε Διεθνή Αρχή περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους του ΟΗΕ και σήμερα της Ε.Ε., εισέβαλε στη Κύπρο. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι μια βάρβαρη, παράνομη, εγκληματική ενέργεια, που παραβιάζει τη κυριαρχία της Κύπρου και έχει το στοιχείο του Εθνικού Ξεκαθαρίσματος σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου.

Για τους Έλληνες της Κύπρου, η εισβολή της Τουρκίας, δημιούργησε τη Κυπριακή Τραγωδία με τεράστιο τραγικό απολογισμό. Χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι νεκροί, οι περισσότεροι από ψυχρές εκτελέσεις, 1619 Αγνοούμενοι που μέχρι σήμερα εκατοντάδες δεν ανευρέθησαν εξαιτίας της άρνησης του τουρκικού στρατού να ανοίξει τα αρχεία του και εκτελέσεις ακόμη και μικρών παιδιών από το βάρβαρο τουρκικό στρατό.

Ο τουρκικός στρατός εκτόπισε από τις πατρογονικές τους εστίες 200.000 Έλληνες Κύπριους. Μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν επέτρεψε ούτε σε ένα Ελληνοκύπριο Πρόσφυγα να επιστρέψει στο σπίτι του και να αξιοποιήσει τις περιουσίες που εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το 1974. Η Τουρκία συνεχίζει να στερεί, εδώ και 47 χρόνια, σε 200.000 Έλληνες της Κύπρου, τα

αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα της Περιουσίας, της Ελεύθερης Εγκατάστασης και της παραμονής στη γη και στο σπίτι που γεννήθηκες.

Σήμερα με προκλητικό τρόπο, η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ε.Ε., για την Αμμόχωστο, επιχειρώντας να ανοίξει τη κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα.

Πιστεύω ότι η Ε.Ε. οφείλει πλέον να θεωρήσει το Κυπριακό Πρόβλημα ως και δικό της θέμα προτεραιότητας και επιτέλους να αντιμετωπίσει τη Τουρκία ως τη χώρα που παράνομα και προκλητικά ενεργεί, όχι σε βάρος της Κύπρου αλλά σε βάρος της ίδιας της Ε.Ε.

Οι Κύπριοι Πολίτες, που είναι και Ευρωπαίοι Πολίτες, που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, στις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες, που νοιώθουν την Ε.Ε. ως τη δική τους οικογένεια και το δικό τους σπίτι, αναμένουν από την Ε.Ε. να αντιμετωπίσει τον Τούρκο Εισβολέα ως Εισβολέα ενάντια στην Ε.Ε. και να σταματήσει επιτέλους τη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου.”

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστάλθηκε στην Ε.Ε. και στους Ευρωβουλευτές.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2021 - 16:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.