Ενημέρωση Ευρωβουλευτών και Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου

Σήμερα, τη μέρα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής και της αποφράδας μέρας της 20ης Ιουλίου, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, με επιστολή του ενημερώνει όλους τους συναδέλφους της Ευρωβουλευτές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τα διαχρονικά εγκλήματα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Ο Ευρωβουλευτής προβαίνει σε ειδική αναφορά για την Αμμόχωστο, αποστέλλοντας και το σχετικό ενημερωτικό βίντεο του Υπουργείου Εξωτερικών. Στο ενημερωτικό του σημείωμα ο Ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Στις 20 Ιουλίου 1974, πριν 47 Χρόνια, η Τουρκία παραβιάζοντας πλήρως τις αρχές, τις αξίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, παραβιάζοντας τη Διεθνή Νομιμότητα και το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας κάθε Διεθνή Αρχή περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας μέλους του ΟΗΕ και σήμερα της Ε.Ε., εισέβαλε στη Κύπρο. Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι μια βάρβαρη, παράνομη, εγκληματική ενέργεια, που παραβιάζει τη κυριαρχία της Κύπρου και έχει το στοιχείο του Εθνικού Ξεκαθαρίσματος σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου.

Για τους Έλληνες της Κύπρου, η εισβολή της Τουρκίας, δημιούργησε τη Κυπριακή Τραγωδία με τεράστιο τραγικό απολογισμό. Χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι νεκροί, οι περισσότεροι από ψυχρές εκτελέσεις, 1619 Αγνοούμενοι που μέχρι σήμερα εκατοντάδες δεν ανευρέθησαν εξαιτίας της άρνησης του τουρκικού στρατού να ανοίξει τα αρχεία του και εκτελέσεις ακόμη και μικρών παιδιών από το βάρβαρο τουρκικό στρατό.

Ο τουρκικός στρατός εκτόπισε από τις πατρογονικές τους εστίες 200.000 Έλληνες Κύπριους. Μέχρι σήμερα η Τουρκία δεν επέτρεψε ούτε σε ένα Ελληνοκύπριο Πρόσφυγα να επιστρέψει στο σπίτι του και να αξιοποιήσει τις περιουσίες που εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το 1974. Η Τουρκία συνεχίζει να στερεί, εδώ και 47 χρόνια, σε 200.000 Έλληνες της Κύπρου, τα

αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα της Περιουσίας, της Ελεύθερης Εγκατάστασης και της παραμονής στη γη και στο σπίτι που γεννήθηκες.

Σήμερα με προκλητικό τρόπο, η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ε.Ε., για την Αμμόχωστο, επιχειρώντας να ανοίξει τη κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα.

Πιστεύω ότι η Ε.Ε. οφείλει πλέον να θεωρήσει το Κυπριακό Πρόβλημα ως και δικό της θέμα προτεραιότητας και επιτέλους να αντιμετωπίσει τη Τουρκία ως τη χώρα που παράνομα και προκλητικά ενεργεί, όχι σε βάρος της Κύπρου αλλά σε βάρος της ίδιας της Ε.Ε.

Οι Κύπριοι Πολίτες, που είναι και Ευρωπαίοι Πολίτες, που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ιδέα, στις Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες, που νοιώθουν την Ε.Ε. ως τη δική τους οικογένεια και το δικό τους σπίτι, αναμένουν από την Ε.Ε. να αντιμετωπίσει τον Τούρκο Εισβολέα ως Εισβολέα ενάντια στην Ε.Ε. και να σταματήσει επιτέλους τη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου.”

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που αποστάλθηκε στην Ε.Ε. και στους Ευρωβουλευτές.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2021 - 16:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Ινδονησία: Στους 22 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη ηφαιστείου
19:14
Θεόδωρος σε Κέρκεζ : "Αδελφική φιλία, καλή συνέχεια brate μου και εις το επανιδείν"
18:42
Δένδιας: Να υπάρξει επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο
18:37
Κορονοϊός-Ελλάδα: 4.943 νέα κρούσματα, 714 διασωληνωμένοι, 116 νέοι θάνατοι
18:15
Θύρα 4: « Ασταμάτητος κατήφορος, στηρίζουμε παίκτες-προπονητή, η αιτία του κακού δεν προέρχεται από εκεί»
17:58
Υπουργείο Υγείας:Αύξηση στα κρούσματα σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τις 27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου
17:50
Ιαπωνία: Εκ βάθρων αλλαγή του αμυντικού δόγματος
17:39
Γερμανία: Οι Πράσινοι εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση - Την Τετάρτη η εκλογή του Σολτς ως Καγκελάριου
17:26
Πέρασε με 100άρα από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός, αγωνία για Φαλ
17:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand