Το Βαρώσι θα ενισχύσει το ψευδοκράτος, είπε ο Ερσίν Τατάρ

Τον «Εθνικό Κήπο» στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού επισκέφτηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και επιθεώρησε τις εργασίες που διεξάγονται εκεί, ενώ σε δηλώσεις του είπε ότι το Βαρώσι άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο χαρακτηρίζοντας το ένα «ιστορικό βήμα».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ είπε ότι θα ενισχυθεί πιο πολύ το ψευδοκράτος με την αξιοποίηση των οικονομικών και τουριστικών δυνατοτήτων του Βαρωσιού που βρίσκεται «εντός των συνόρων της τδβκ» και επανέλαβε ότι παρά την πανδημία, περίπου 200 χιλιάδες άνθρωποι επισκέφτηκαν το Βαρώσι μέχρι σήμερα.

Ο Τατάρ ανάφερε ακόμα ότι η «τδβκ» θα γίνει ένα πολύ πιο ισχυρό «κράτος» σε όλους τους τομείς κάνοντας τα σωστά βήματα σε πλήρη αρμονία με την Τουρκία.

Εξάλλου σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές» χωριστές συναντήσεις με τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνικής Βουλής του Αζερμπαϊτζάν, αποτελούμενη από τους Samed Seyidov, Asim Mollado, Erkin Gadirli, Nigar Arpadarai και Nasib Mahamaliyev.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον κ. Σανέρ, ο επικεφαλής της Αζερικής αντιπροσωπείας, Samed Seyidov δήλωσε ότι θα υπερασπίζονται «τα δικαιώματα και το δίκαιο της βόρειας Κύπρου» στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η επίσκεψή τους στα κατεχόμενα ήταν προγραμματισμένη να γίνει μεταξύ 16 και 19 Ιουλίου, είπε ο Αζέρος βουλευτής προσθέτοντας ότι αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους και για τις 20 Ιουλίου λόγω της παρουσίας του Προέδρου Έρντογαν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια πολιτική αντιπροσωπεία από το Αζερμπαϊτζάν επισκέπτεται την κατεχόμενη Κύπρο, ο Seyidov ανέφερε ότι θα υπάρξει και συνέχεια και ότι επιθυμούν να είναι ισχυρή η «βόρεια Κύπρος» και να «εξυψωθεί ο τουρκικός κόσμος», κάτι για το οποίο πρέπει να είναι μαζί η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η «βόρεια Κύπρος».

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Σανέρ ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν μαζί με την Τουρκία συμβάλλει στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων ειδικά στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ευχαρίστησε ειλικρινώς την αντιπροσωπεία από τη Βουλή του Αζερμπαϊτζάν επειδή είναι μαζί τους στην "εθνική" τους υπόθεση και τους στηρίζει.

Στις δηλώσεις του ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος είναι «ένα έθνος τρία κράτη» με το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία και πρόσθεσε ότι ο ίδιος περιγράφει τα γεγονότα στην Κύπρο ως «σύγκρουση πολιτισμών».

Είπε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι μουσουλμανικός λαός, οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να μετατρέψουν την Κύπρο σε ελληνικό νησί και γι’ αυτό τον λόγο υπήρξαν συγκρούσεις και αγωνίζονταν πάντοτε οι Τουρκοκύπριοι. 

Εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την εγγύτητα της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν και επανέλαβε ότι προέρχονται όλοι από την τουρκική φυλή, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην ανάπτυξη πολιτιστικών και πολιτικών δεσμών μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των Τουρκοκυπρίων. 

Απευθυνόμενος στον Τατάρ, ο Seyidov ισχυρίστηκε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» πρέπει να απαλλαχτεί από τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και πρόσθεσε: «Ο αδελφός πρέπει να είναι δίπλα στον αδελφό, ο Τούρκος πρέπει να είναι δίπλα στον Τούρκο και ο κόσμος πρέπει να το δει αυτό».

Ευχαριστώντας τον Τατάρ που τους συνάντησε, ο Seyidov ευχήθηκε να συνεχίσουν και να ενισχυθούν οι σχέσεις τους στο εξής υποστηρίζοντας ότι «η δύναμη της Τουρκίας, είναι δύναμη του Αζερμπαϊτζάν, είναι δύναμη της τδβκ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.