Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας στην Τηλεδιάσκεψη Υπουργών για την Παγκόσμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο της 41ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για την Παγκόσμια Εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν Yπουργοί Παιδείας, Yπουργοί Ανάπτυξης, ανώτερα στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της νεολαίας και εκπρόσωποι από διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Οι Yπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μέτρα και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την εμπειρία της πανδημίας COVID-19, για το πώς αυτά συνέβαλαν στην επιτάχυνση υλοποίησης του τέταρτου στόχου του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη στον τομέα της Εκπαίδευσης (SDG4) και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να στηρίξουν τα συγκεκριμένα μέτρα, οι περιφερειακοί και παγκόσμιοι μηχανισμοί συνεργασίας.

Ο κ. Προδρόμου στην τοποθέτησή του έκανε αναφορά στα σημαντικότερα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας, για να μετριάσει τις συνέπειες της κρίσης που είχε προκαλέσει η πανδημία, να εξασφαλίσει ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές/μαθήτριες και παράλληλα να θέσει τις βάσεις για την ψηφιακή μετάβαση.  Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η πανδημία, εκτός από την κρίση που προκάλεσε, βοήθησε τα εκπαιδευτικά συστήματα να γίνουν πιο ευέλικτα, πιο προσαρμοστικά, πιο δημιουργικά και πιο καινοτόμα, επιταχύνοντας τη διαδικασία προς τη διασφάλιση συμπεριληπτικής, ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης και προάγοντας τις ευκαιρίες για διά βίου μάθηση. Tέλος, με συγκεκριμένες εισηγήσεις, επισήμανε ότι η πορεία προς επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να διευκολυνθεί, ιδιαιτέρως, με την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2021 - 13:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Η Κυβέρνηση ανέλαβε δράσεις για προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, είπε ο Υφ. Ναυτιλίας
21:50
Μητσοτάκης: Κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Γαλλίας
21:38
Τις αδιάλλακτες θέσεις του επανέλαβε πριν από την τριμερή, ο Ερσίν Τατάρ
21:10
Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι ανοιχτή σε λύση δύο κρατών επανέλαβε ο ΠτΔ προσερχόμενος στην άτυπη τριμερή
20:22
136 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα, κανένας θάνατος
19:57
Κοινή καθησυχαστική δήλωση εταιρειών ενέργειας στη Βρετανία περί επάρκειας καυσίμων
19:49
Δίνουμε και φέτος «Μουσικό ραντεβού» κάθε Σάββατο απόγευμα στο ΡΙΚ (trailer+photo)
19:43
Σύλληψη 38χρονου στη Λευκωσία, πιστόλι με σιγαστήρα ανάμεσα στα τεκμήρια που εντόπισε η Αστυνομία
19:14
Αδιάφορο για τις αγορές ομολόγων το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία
18:57
Στο υψηλότερο επίπεδο τριετίας οι καταθέσεις τον Αύγουστο, σε νέο ιστορικό χαμηλό τα δάνεια
18:48
Πρωθυπουργός Ισραήλ: Το Ιράν «πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»
18:18
Eκπαίδευση αστυνομικών ανακριτών από ΝΥ για εντάλματα σύλληψης/έρευνας
17:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand