Στις 6.400 οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, 86 καταγγελίες πολιτών

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 6.400 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ενώ κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 86 καταγγελίες πολιτών.

Όσον αφορά τους ελέγχους για safe pass, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 3.600 και έξι πρόσωπα καταγγέλθηκαν, γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο safe pass, όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 6.400 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των θετικών κρουσμάτων, οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου safe pass είναι υποχρεωτική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 86 καταγγελίες πολιτών, που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ενώ όσον αφορά τους ελέγχους για safe pass, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 3.600 και έξι πρόσωπα καταγγέλθηκαν, γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο safe pass, όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν εννέα ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών (6 στη Λεμεσό, ένας στη Λάρνακα και δύο στην Πάφο) για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Οι τέσσερις από τις εννέα περιπτώσεις καταγγελιών ιδιοκτητών/υπευθύνων υποστατικών, αφορούσαν, μη κατοχή safe pass, από πελάτες και η μια μη κατοχή από υπάλληλο. Στους υπευθύνους υποστατικών επιβλήθηκε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους €17.750.

Πέραν των καταγγελιών τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη μιας 54χρονης γυναίκας, η οποία σε έλεγχο για να περάσει από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, παρουσίασε ένα πλαστογραφημένο έντυπο αποτελέσματος εργαστηριακής εξέτασης Covid 19.

Ανακρινόμενη η 54χρονη παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος και αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2021 - 10:33

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.