Στις 6.400 οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, 86 καταγγελίες πολιτών

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 6.400 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ενώ κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 86 καταγγελίες πολιτών.

Όσον αφορά τους ελέγχους για safe pass, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 3.600 και έξι πρόσωπα καταγγέλθηκαν, γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο safe pass, όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 6.400 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των θετικών κρουσμάτων, οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου safe pass είναι υποχρεωτική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 86 καταγγελίες πολιτών, που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ενώ όσον αφορά τους ελέγχους για safe pass, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 3.600 και έξι πρόσωπα καταγγέλθηκαν, γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο safe pass, όπως προνοείται στο σχετικό διάταγμα.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν εννέα ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών (6 στη Λεμεσό, ένας στη Λάρνακα και δύο στην Πάφο) για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Οι τέσσερις από τις εννέα περιπτώσεις καταγγελιών ιδιοκτητών/υπευθύνων υποστατικών, αφορούσαν, μη κατοχή safe pass, από πελάτες και η μια μη κατοχή από υπάλληλο. Στους υπευθύνους υποστατικών επιβλήθηκε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους €17.750.

Πέραν των καταγγελιών τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη μιας 54χρονης γυναίκας, η οποία σε έλεγχο για να περάσει από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, παρουσίασε ένα πλαστογραφημένο έντυπο αποτελέσματος εργαστηριακής εξέτασης Covid 19.

Ανακρινόμενη η 54χρονη παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος και αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2021 - 10:33

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Σεπτεμβρίου
Διαμαρτύρεται ο ΠΑΣΥΠΕ για τα μέτρα που αφορούν τα safepass, προειδοποιεί με μέτρα
12:57
Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους
12:46
Κατάλληλη, αλλά χρήζει εξορθολογισμού η μεταπρογραμματική εποπτεία λέει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο
12:39
Ενώπιον ΟΚΥπΥ η πρόταση για λειτουργία νοσοκομείων το απόγευμα, πριν τη λήξη του έτους η εφαρμογή της
12:25
Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ - "Εφυγε" ο μυθικός Ντούσαν 'Ιβκοβιτς
12:04
Παραίτηση Παύλου Μυλωνά. Έκλεισε ο κύκλος προχωράμε δηλώνει στο ΡΙΚ. (Βίντεο)
12:01
Μεγάλες οι πιθανότητες για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη
11:56
Γαλλία: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους υγειονομικούς: 3.000 αναστολές εργασίας την επομένη της εφαρμογής του νόμου
11:37
Ιδιαίτερα σημαντική για Κυβέρνηση η Σύνοδος Κορυφής ΕUMED, οι θέσεις που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος
11:26
Ενώπιον του Ανώτατου η έφεση στην καταδίκη νεαρής για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού
11:04
Στην Ολομέλεια το απόγευμα η αναβολή των Δημοτικών Εκλογών, με τη συμφωνία των 3 μεγάλων κομμάτων
11:03
Πανέτοιμη η αγορά για την ευρεία χρήση πιστωτικών καρτών. Που υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή (Βίντεο)
10:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand