ΠΤΔ: Σχολιασμός επί της έκθεσης του ΓΓ ΟΗΕ

Επιβάλλεται, πλέον, να τερματιστεί ο διπλωματικός τρόπος προσέγγισης εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά απαράδεκτες ενέργειες, καθότι αυτό εκλαμβάνεται πολλές φορές ως ανοχή, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σχολίαζε το περιεχόμενο της ανεπίσημης έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο.  

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του μνημοσύνου των δεκατριών ηρώων του Μαρί, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα ήθελε τον Αντόνιο Γκουτέρες να ήταν σαφέστερος στο θέμα της Αμμοχώστου, αλλά και γενικότερα. Αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να καθοδηγεί κάθε Γενικό Γραμματέα.
Ανέφερε ότι μελετώνται σημείο προς σημείο όσα καταγράφονται στο προσχέδιο της έκθεσης και οι όποιες παρατηρήσεις θα διαβιβαστούν εντός των επόμενων ημερών, με επισημάνσεις για όσα δεν αποδίδουν τα πραγματικά γεγονότα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναφορά Γκουτέρες σε "ίσα έμφυτα δικαιώματα", ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι τόσο στο Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου του 2014 όσο και στο Σύνταγμα του 1960, αναγνωρίζεται μια μορφή δικαιωμάτων στον λαό της Κύπρου, είτε Τουρκοκυπρίων είτε Ελληνοκυπρίων. Ενδεχομένως, πρόσθεσε, πρόκειται για μια ορθή εκδοχή εκείνου που, παρερμηνεύοντάς το οι Τουρκοκύπριοι, θέλουν να το μετατρέψουν σε κυριαρχική ισότητα.  

Ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα των Βαρωσίων, ενόψει και της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι η κατάσταση θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2021 - 15:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.