ΚΕ:Όλα τα δεδομένα αξιολογούνται στο θέμα της πανδημίας

Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα στο θέμα της πανδημίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, στην Πάφο, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο μνημόσυνο των πεσόντων προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας κατά το Πραξικόπημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Ο κ. Πελεκάνος, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως έχει γίνει σύσκεψη με τους επιδημιολόγους και τον Υπουργό Υγείας, σημειώνοντας πως αξιολογούνται όλα τα δεδομένα και πως έχουμε κάποιες παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και από που προέρχονται τα κρούσματα.

Στις δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο ανέφερε «αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποιες συρροές μελετούνται τα δεδομένα. Είναι και η ηλικιακή παράμετρος και φυσικά μια πιο σημαντική παράμετρος είναι οι νοσηλείες».

Είπε ακόμη πως από την περασμένη Παρασκευή, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν ληφθεί κάποια μέτρα και έχουν δοθεί κάποια κίνητρα και υπάρχουν και κάποια μέτρα που λειτουργούν ως αντικίνητρα και προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουμε την εμβολιαστική κάλυψη.

«Φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες ότι αυτά τα μέτρα αποδίδουν και αυτό βεβαίως φαίνεται και από τον αριθμό των ραντεβού», συμπλήρωσε ο κ. Πελεκάνος.

Επανέλαβε επίσης ότι είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια, αξιολογούνται τα δεδομένα και φυσικά λαμβάνεται υπόψη και η ανάγκη να διατηρηθεί ανοικτή η οικονομία.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2021 - 12:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
07:23
Στα 350.897 τα νέα περιστατικά COVID-19 παγκοσμίως, στους 5.748 οι θάνατοι
07:21
Διαψεύδει η Αθήνα ότι θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
07:18
AUKUS: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επιδιώκει εξομάλυνση με τη Γαλλία
07:05
Λιβύη: Δύο νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ
07:02
Βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία: Ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς αναδείχθηκε νικητής στην τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεση
06:55
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα προσφωνήσει την 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
06:51
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Ν. Χάρρις το Μετάλλιο του Μέγα Διοικητή του Τάγματος του Μακαρίου Γ’
06:50
19 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές: Η Ενιαία Ρωσία προηγείται με ποσοστό 38,57%, στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 25,17%
21:27
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
20:48
Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου- Δρύμου
20:28
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand