380 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία το 2023-2027 για την γεωργική πολιτική

Tη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον αγροτικό τομέα από το 1990 αποτελεί η Συμφωνία για τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) μετά το 2020, που επιτεύχθηκε χθες στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Γεωργίας της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια Συμφωνία που διασφαλίζει ότι η μελλοντική κοινή γεωργική πολιτική θα λειτουργήσει προς όφελος της Ευρώπης, αλλά και προς όφελος του αγροτικού κόσμου στην Κύπρο. Τόνισε ότι το συνολικό ποσό που θα κατανεμηθεί στην Κύπρο για την περίοδο 2023-2027 ανέρχεται σε 380 εκ. ευρώ, στο οποίο θα προστεθεί η εθνική συνεισφορά ύψους 86 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για τη μεταβατική περίοδο 2021-2022, άλλα 202 εκ. ευρώ θα κατανεμηθούν συνολικά στον αγροτικό κόσμο μέσω της ΚΓΠ. Ειπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ετοιμασίας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου και των προγραμμάτων στήριξης των αγροτών, αφού ολοκληρωθεί πρώτα η σχετική διαβούλευση με το αγροτικό κίνημα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την έγκαιρη παρουσίασή τους στον αγροτικό κόσμο, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για μέγιστη αξιοποίησή τους.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουνίου 2021 - 15:03

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.