Η Γερμανία δεν επιδιώκει να αναγκάσει όλους στη συνεδρίαση της IPCR να εφαρμόσουν το φρένο εκτάκτου ανάγκης για ΗΒ

Η Γερμανία δεν επιδιώκει στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων (IPCR - integrated political crisis response - μορφή του Συμβουλίου) να εφαρμόσουν το φρένο εκτάκτου ανάγκης του κανονισμού της ΕΕ για τα ταξίδια προς την ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του RIK σε συνέχεια των σχετικών δημοσιευμάτων στο βρετανικό Τύπο. Διευκρινίζεται ότι (όπως άλλωστε έκανε και επίσημα η Κομισιόν) ότι έτσι κι αλλιώς ισχύει η σύσταση του Συμβουλίου για την απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδίων από το ΗΒ προς την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το RIK ισχύουν τα εξής:

1) Είναι μια γνωστή θέση της Γερμανίας ότι το "φρένο έκτακτης ανάγκης" (του σχετικού κανονισμού) πρέπει να τραβηχτεί για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γερμανία στην πραγματικότητα έχει τραβήξει το φρένο ήδη στις 23 Μαΐου, όπως και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και το Βέλγιο. Αλλά ένα γενικό "φρένο" που θα απαγόρευε τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απολύτως εθνική αρμοδιότητα και όχι αρμοδιότητα της ΕΕ. Συνεπώς εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος να το πράξει αυτό που θα αποφασίσει.

(2) Η Γερμανία δεν επιδιώκει να αναγκάσει άλλα κράτη μέλη να την ακολουθήσουν τσην απόφαση για ενεργοποίηση του φρένου έκτακτης ανάγκης.

(3) Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύονται ήδη τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ για Βρετανούς που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Και αυτό δεν θα αλλάξει στη συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ σήμερα. Δεν υπάρχει τρόπος να προστεθεί η Βρετανία στη «λευκή λίστα» της ΕΕ σύντομα.

(4) Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν έχουν εφαρμόσει το φρένο έκτακτης ανάγκης για το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να συνεχίσουν να δέχονται Βρετανούς τουρίστες που μπορούν να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού. Αυτό δεν είναι αποτελεί από μόνο του πρόβλημα.

(5) Το πρόβλημα προκύπτει όταν οι εισερχόμενοι τουρίστες διαδίδουν την παραλλαγή. Αυτό συνέβη στην Πορτογαλία, η οποία έχει τώρα το υψηλότερο ποσοστό επίπτωσης νέων κρουσμάτων σε ολόκληρη την ΕΕ και συνεχίζει να αυξάνεται. Γι 'αυτό η Γερμανία απαγόρευσε τα ταξίδια από την Πορτογαλία και επέβαλε απαιτήσεις καραντίνας για τους δικούς της πολίτες / κατοίκους που επέστρεψαν από την Πορτογαλία.

(6) Υπολογίζεται ότι αποφάσεις τύπου Πορτογαλίας, από πλευράς Γερμανίας θα υπαγορεύονται από τα ποσοστά των κρουσμάτων.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2021 - 15:34

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.