Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity πραγματοποίησαν σήμερα στη Λάρνακα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης διμερούς συνάντησης υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, όπου συζητήθηκαν θέματα εξωτερικών υποθέσεων, περιφερειακής ασφάλειας και άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο που επιτεύχθηκε διμερώς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και τόνισαν την κοινή τους βούληση να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον αμυντικό και αμυντικο-τεχνικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ασφάλειας και να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε, στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Aqaba, παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας επιβεβαίωσαν ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καθώς και τον συνδυασμό δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων με παραγωγικούς τρόπους, μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα εκπαίδευσης και κοινές ασκήσεις. Οι δύο χώρες διεξάγουν σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, τόσο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στο έδαφος της Ιορδανίας.

Ο κ. Πετρίδης και ο Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity εξέτασαν τη δυνατότητα δημιουργίας τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας στα πρότυπα άλλων επιτυχημένων σχηματισμών που έχει δημιουργήσει η Κύπρος με φίλιες χώρες και φάνηκε ότι, μια τέτοια προοπτική υποστηρίζεται και από τις δύο χώρες, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2021 - 14:52

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.