Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity πραγματοποίησαν σήμερα στη Λάρνακα συνάντηση εργασίας, προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεργασία Κύπρου και Ιορδανίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης διμερούς συνάντησης υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, όπου συζητήθηκαν θέματα εξωτερικών υποθέσεων, περιφερειακής ασφάλειας και άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόοδο που επιτεύχθηκε διμερώς στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και τόνισαν την κοινή τους βούληση να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον αμυντικό και αμυντικο-τεχνικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ασφάλειας και να προωθήσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε, στο πλαίσιο της Διαδικασίας της Aqaba, παραχωρήσει στρατιωτικό εξοπλισμό προς υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας επιβεβαίωσαν ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καθώς και τον συνδυασμό δυνατοτήτων και συγκριτικών πλεονεκτημάτων με παραγωγικούς τρόπους, μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα εκπαίδευσης και κοινές ασκήσεις. Οι δύο χώρες διεξάγουν σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, τόσο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και στο έδαφος της Ιορδανίας.

Ο κ. Πετρίδης και ο Στρατηγός Yousef A. Al-Hnaity εξέτασαν τη δυνατότητα δημιουργίας τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας στα πρότυπα άλλων επιτυχημένων σχηματισμών που έχει δημιουργήσει η Κύπρος με φίλιες χώρες και φάνηκε ότι, μια τέτοια προοπτική υποστηρίζεται και από τις δύο χώρες, με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2021 - 14:52

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για Αμμόχωστο, τόνισε η Σακελλαροπούλου
21:28
Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα
21:13
Tρεις θάνατοι και 789 νέα περιστατικά COVID το Σάββατο
20:33
Εκδήλωση έξω από το Προεδρικό στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης κατά των περιοριστικών μέτρων
19:41
Φωτίου: Δεν πρέπει να συνεχιστεί η ανοχή της διεθνούς κοινότητας στους τακτικισμούς και προσκόμματα της Τουρκίας
19:19
Ιταλία: Το «πράσινο πάσο» θα χρησιμεύει και για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία
18:28
Η Κίνα έκλεισε λιμάνια και σιδηροδρομικές γραμμές σήμερα, ενόψει του τυφώνα Ιν-Φα
18:20
Γαλλία: Διαδηλωτές κατά των περιορισμών για την Covid-19 συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι
18:04
Ελλάδα: 2.472 κρούσματα και 8 θάνατοι
17:42
Xωρίς φρένο οι αυξήσεις στα κατασκευαστικά υλικά - Λύσεις ζητούν Ο.Ε.Β και Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
17:10
Με άδεια ασθενείας η Υπ. Δικαιοσύνης
16:47
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand