Κάτω των 40 ετών οι εισαγωγές για COVID τις τελευταίες ημέρες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος ΟΚΥπΥ

Η γενική κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ όσον αφορά τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID – 19 είναι σαφώς βελτιωμένη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπο Χαριλάου, προσθέτοντας πως παρά ταύτα τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μικρή αύξηση όσον αφορά τον αριθμό των νοσηλευομένων και αυτό έχει άμεση σχέση με την αύξηση της μεταδοτικότητας στην κοινότητα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου τόνισε πως εκείνο που έχουν παρατηρήσει είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εισαγωγές περισσότερο από νεαρά άτομα κάτω των 40 ετών τα οποία είναι βαριά περιστατικά, ενώ κάποια εξ αυτών έχουν τύχει διασωλήνωσης και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λευκωσίας.

Είπε ακόμη πως η ενδιάμεση ηλικία των νοσηλευόμενων ασθενών κυμαίνεται στα 54 – 55 έτη, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί φυσικό επακόλουθο αφού οι πιο μεγάλες ηλικίες έχουν πιο υψηλή εμβολιαστική κάλυψη από τα άτομα που έχουν πιο νέες ηλικίες.

Επεσήμανε δε, πως σε συνδυασμό με την ινδική μετάλλαξη η οποία έχει ανιχνευτεί στην κοινότητα, αναμένουν ότι τις επόμενες μέρες θα έχουν μια μικρή αύξηση όσον αφορά τον αριθμό των νοσηλευομένων. Πρόσθεσε πως ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα, ούτως ώστε να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη να ανοίξουν περισσότερες κλίνες από αυτές που διαθέτουν σήμερα και να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως υποδομές για νοσηλεία περιστατικών του COVID- 19 υπάρχουν στο ΓΝ Αμμοχώστου, στο ΓΝ Λευκωσίας και στο ΓΝ Λεμεσού, προσθέτοντας πως τα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λάρνακας στο παρόν στάδιο δεν νοσηλεύουν τέτοιου είδους περιστατικά, διατηρούν τις υποδομές τους στην Βραχεία Νοσηλεία η οποία βλέπει και αξιολογεί ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Πρόσθεσε επίσης, πως σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για νοσηλεία κάποιου περιστατικού παραπέμπεται στα άλλα Νοσοκομεία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χαριλάου απήντησε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται σε καθημερινή ετοιμότητα και δεν αναμένουν την φθινοπωρινή περίοδο για να μπουν σε ετοιμότητα.“ Ήδη αυτή η μικρή αύξηση νοσηλευομένων που σημειώνεται αυτή την στιγμή μας ανησυχεί, για αυτό είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαριλάου απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να συνεχίσει να λαμβάνει τα ατομικά προστατευτικά μέτρα όπως την μάσκα, τις αποστάσεις καθώς και όσοι είναι ανεμβολίαστοι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε πως το ποσοστό έχει αυξηθεί σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πρώτες ενδείξεις που έχουν. Ωστόσο, παρατήρησε, τα ακριβή στοιχεία αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
ΥΠΑΜ: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα
14:56
Αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
14:35
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση
14:27
Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας στην Κύπρο
14:23
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand