Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»

Ο πρωθυπουργός του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ρηματική διακοίνωση με την οποία η Αγία Έδρα ζήτησε από το ιταλικό κράτος να τροποποιήσει μέρος του σχεδίου νόμου κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας.

«Δεν ζητήσαμε με κανέναν τρόπο να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου Τζαν. Τασσόμαστε κατά κάθε είδους στάσης ή πράξης που να επιδεικνύει έλλειψη ανοχής ή μίσος προς τους ανθρώπους, εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της εθνικής τους ταυτότητας ή του πιστεύω τους», δήλωσε ο Παρολίν στην διαδικτυακή πύλη Vatican News.

Παράλληλα, προσθέτει ότι συμμερίζεται την θέση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε πως «το ιταλικό κράτος είναι κοσμικό και όχι θρησκευτικό». Ο Παρολίν τονίζει ότι «επελέγη η ρηματική διακοίνωση, η οποία είναι και το κατάλληλο μέσο διαλόγου των διεθνών σχέσεων».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, στο σχέδιο νόμου αυτό «ο καθορισμός της διάκρισης παραμένει υπερβολικά ρευστός» και «κινδυνεύει να τιμωρηθεί κάθε δυνατή διαφορά ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, με παράδοξες συνέπειες οι οποίες πρέπει να αποφευχθούν».

Ο Πιέτρο Παρολίν, τέλος, δηλώνει ότι οι ενστάσεις αυτές είχαν ήδη διατυπωθεί από τη Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και πως η παρέμβαση μέσω ρηματικής διακοίνωσης «ήταν προληπτικού χαρακτήρα, ώστε να τεθούν υπόψη κάποια προβλήματα, πριν να είναι πολύ αργά».

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2021 - 19:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Αυγούστου
Ανακαλούνται παρτίδες ντόνατ λόγω οξειδίου του αιθυλενίου
19:57
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική, καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή
19:39
Βρετανία: Στο ΣΑ του ΟΗΕ φέρνει το Λονδίνο την επίθεση στο τάνκερ στα ανοιχτά του Ομάν
19:14
Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ την Πέμπτη
18:57
Στη Σιβηρία η κλιματική αλλαγή προκαλεί τεράστιες πυρκαγιές
18:27
Ελλάδα: 2.800 κρούσματα και 12 θάνατοι
17:54
Kίτρινη προειδοποίηση από Τμήμα Μετεωρολογίας, σε ισχύ από 1 τα ξημερώματα ως απόγευμα Παρασκευής
17:46
Ελλάδα: Εκκενώνονται προληπτικά άλλες 10 κοινότητες της Ηλείας
17:13
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 6/8
17:01
Πόλο: Εθνική Ελλάδας - Εθνική Ουγγαρίας ζωντανά από το ΡΙΚ
16:47
Η ΠτΒ δέχθηκε τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο
16:44
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 6 Αυγούστου 2021
16:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand