Άρχισε η μελέτη για την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής ΤηλλυρίαςΆρχισε η μελέτη για την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ΥΠΕΣ, προστίθεται, έχει αποφασίσει την ανάθεση της σύμβασης για τη διεξαγωγή μελέτης που αφορά στην ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας στον εμπειρογνώμονα Δρ. Χαράλαμπο Κουταλάκη, μετά τη διεξαγωγή συνοπτικού διαγωνισμού, βάσει της Διαδικασίας Δημοσίων Συμβάσεων.

Η μελέτη, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα καλύψει τις περιοχές, Κάτω Πύργο, Πάνω Πύργο, Πηγαίνεια, Άγιο Θεόδωρο – Μανσούρα, Μοσφίλι, Παχύαμμο και Πωμό – Παλιάμπελα, και σύμφωνα με τις πρόνοιες της σύμβασης, θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων 10 μηνών, με τη συμβολή του Γραφείου Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Στόχος της μελέτης είναι η εκπόνηση ενός Σχεδίου για την ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη για την περιοχή Τηλλυρίας με καθορισμό βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών, μέτρων και δράσεων που θα αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ιδιαίτερη σημασία, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα δοθεί σε άξονες, όπως η βελτίωση των βασικών υποδομών της περιοχής, η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας της αυτοδιοίκησης και του συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο πλαίσιο της μελέτης, στο παρόν στάδιο διεξάγονται συναντήσεις/ διαβουλεύσεις με τοπικούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ως επίσης και με τα διάφορα Υπουργεία και Τμήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2021 - 11:23

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Αυγούστου
Τρεις θάνατοι και 580 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη
20:48
Ορκίστηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί
20:21
Ανακαλούνται παρτίδες ντόνατ λόγω οξειδίου του αιθυλενίου
19:57
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική, καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή
19:39
Βρετανία: Στο ΣΑ του ΟΗΕ φέρνει το Λονδίνο την επίθεση στο τάνκερ στα ανοιχτά του Ομάν
19:14
Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ την Πέμπτη
18:57
Στη Σιβηρία η κλιματική αλλαγή προκαλεί τεράστιες πυρκαγιές
18:27
Ελλάδα: 2.800 κρούσματα και 12 θάνατοι
17:54
Kίτρινη προειδοποίηση από Τμήμα Μετεωρολογίας, σε ισχύ από 1 τα ξημερώματα ως απόγευμα Παρασκευής
17:46
Ελλάδα: Εκκενώνονται προληπτικά άλλες 10 κοινότητες της Ηλείας
17:13
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 6/8
17:01
Πόλο: Εθνική Ελλάδας - Εθνική Ουγγαρίας ζωντανά από το ΡΙΚ
16:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand