Στο δικαστηριο δύο οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και υπερβολική ταχύτητα ​

Δυο οδηγοί οδηγούνται ενώπιον δικαστηρίου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και υπερβολική ταχύτητα. Ο πρώτος οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί με ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ ο δεύτερος οδηγός οδηγούσε με ταχύτητα διπλάσια της ανώτατης επιτρεπόμενης.

Σύμφωνα με την αστυνομία η οδική συμπεριφορά των δυο οδηγών έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.20 το απόγευμα χθες, ενώ μέλη της τροχαίας Λάρνακας διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στην πλατεία Αποστόλου Παύλου, στη Λάρνακα, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος. Στον οδηγό διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με θετική ένδειξη.

Οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας Λάρνακας, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 117μg%, αντί 22μg%. Ακολούθως κατηγορήθηκε γραπτώς για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για εκδίκαση της υπόθεσης.

Επίσης, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι χθες ενώ μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, παρά την Κόσιη, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 208 χιλιομέτρων, ενώ το ανώτατο όριο είναι 100 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο, όπου διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν 22χρονος κάτοικος Λάρνακας.

Ο 22χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για εκδίκαση της υπόθεσης.

Αστυνομία τονίζει πως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Στατιστικά, περίπου μία στις τρεις θανατηφόρες συγκρούσεις, που συνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια, είχαν ως κύρια αιτία πρόκλησης, μια εκ των δύο αυτών σοβαρών τροχαίων παραβάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
ΥΠΑΜ: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα
14:56
Αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
14:35
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση
14:27
Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας στην Κύπρο
14:23
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand