Πώς σχολιάζουν στο Ρικ τον χθεσινό ανασχηματισμό ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ μιλώντας στο "Τρίτο" του Ρικ σχολιάσαν τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΗΣΥ:

Μικρή σημασία έχει, εάν οι επιλογές του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν καθαρά κομματικές, ανέφερε στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου. Σημείωσε ότι αυτό το οποίο προέχει είναι τα συγκεκριμένα άτομα να παράξουν έργο και να υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική.

Ο κύριος Δημητρίου επανέλαβε πως η πρόθεση του προέδρου Αναστασιάδη για δημιουργία κυβέρνησης ευρύτερης ή οικουμενικής αποδοχής, ήταν ξεκάθαρη.

Κληθείς να σχολιάσει την αναδόμηση της επικοινωνιακής ομάδας της Κυβέρνησης, ο κύριος Δημητρίου σημείωσε ότι έγιναν αλλαγές στις θέσεις του κυβερνητικού και αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου. Επισήμανε ότι αυτό το οποίο έχει σημασία, είναι ο Μάριος Πελεκάνος και η Νιόβη Παρισσινού, να επικοινωνήσουν σωστά την πολιτική της κυβέρνησης.

ΑΚΕΛ:

Από πλευράς του, το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για επιλογή καθαρόαιμων συναγερμικών, κάποιοι από τους οποίους έχουν ακραίες πολιτικές τοποθετήσεις.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο βουλευτής του κόμματος Άριστος Δαμιανού ανέφερε πως ο ανασχηματισμός έγινε για καθαρά εσωκομματικούς σκοπούς.

Σημείωσε πως είναι προφανές, ότι εκείνο το οποίο ενδιαφέρει τον πρόεδρο Αναστασιάδη είναι η βιτρίνα, αφού όπως ανέφερε, το περιεχόμενο της κυβέρνησης παραμένει αναλλοίωτο.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Αδάμου Αδάμου να μην αποδεχθεί το υπουργείο Υγείας, υπογράμμισε ότι εάν ο κύριος Αδάμου αναλάμβανε τη θέση, θα ήταν αναγκασμένος να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική. Υπέδειξε την ίδια στιγμή πως ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φέρει την άνοιξη.

ΔΗΚΟ:

Το ΔΗΚΟ εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επί της ουσίας αποτελεί κάλυψη των κενών που άφησαν πίσω τους οι παραιτήσεις.

Μιλώντας στο Τρίτο, η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι στις επιλογές του προέδρου Αναστασιάδη είναι έκδηλο το στίγμα της επανατοποθέτησης στελεχών, τα οποία πρόσκεινται στον ίδιο και στο κυβερνητικό κόμμα.

Η κυρία Ερωτοκρίτου κατηγόρησε τον πρόεδρο για ανακολουθία, ως προς την εξαγγελία για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι το ΔΗΚΟ θα κρίνει τα νέα κυβερνητικά στελέχη με βάση την ποιότητα και την ποσότητα του έργου τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Yπουργός Υγείας: H κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραμένει υπό έλεγχο
14:43
Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά του λοκντάουν, συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Σίδνεϊ
14:16
Το ΕΒΕ Αμμοχώστου εκφράζει απογοήτευση για τις εξελίξεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
14:04
Μικρή άνοδος των ΜΕΧ τον Απρίλιο λόγω αναδιαρθρώσεων
13:45
Στo Ισραήλ για διήμερη επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών
13:27
Για 11η φορά στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η κυπριακή σημαία παρέλασε στην Τελετή Έναρξης.
13:24
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test το Σάββατο
13:05
Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι
12:49
Ικανοποίηση για την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι, εκφράζει η ΔΗΠΑ
12:32
Ισλανδία-Covid-19: Επανέρχονται κάποιοι περιορισμοί καθώς παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων
12:15
ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές μέρες
11:49
Παλαιστίνιος έφηβος νεκρός από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επεισοδίων
11:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand