Η υποστήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος θα συνεχιστεί, είπε ο Φουάτ Οκτάι που συναντήθηκε με Σανέρ

“Πρέπει να οικοδομήσουμε μια βόρεια Κύπρο που στέκεται στα πόδια της και παράγει”, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ, προσθέτοντας ότι εργάζονται «για μια ισχυρή τδβκ, κυρίαρχη, στη βάση των δύο κρατών».

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι αντάλλαξαν λεπτομερείς απόψεις για όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα και τις εξελίξεις σε πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς τομείς, δηλώνοντας ότι η συνάντηση ήταν εξαιρετικά επωφελής. “Η υποστήριξη της Τουρκίας θα συνεχιστεί. Ειδικά τα έργα στις μεταφορές, τις οδικές μεταφορές, τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς" ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι, προσθέτοντας ότι "θέλουμε μετά την επιδημία, στον τουρισμό και στην εκπαίδευση και στους άλλους τομείς να έχουμε μια έτοιμη τδβκ” όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι οι εργασίες για τα κανάλια άρδευσης συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και ότι έχουν λάβεις τις απαραίτητες πληροφορίες από τα αρμόδια όργανα σχετικά με την προετοιμασία του αρδευτικού έργου της πεδιάδας της Μεσαορίας.

Για τα εμβόλια ανέφερε ότι μόλις φτάσουν κι άλλα στην Τουρκία θα σταλούν και στα κατεχόμενα, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 340 χιλιάδες εμβόλια. Όπως είπε, θα συνεχιστεί και η οικονομική στήριξη της Τουρκίας προς τα κατεχόμενα. “Είμαστε υποχρεωμένοι να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια βόρεια Κύπρο που να στέκεται να πόδια της και να παράγει . Ειδικά εργαζόμαστε εδώ μαζί για μια ισχυρή τδβκ, κυρίαρχη, στη βάση των δύο κρατών, που να μπορεί να μπορεί να εξάγει τους δικούς της πόρους, να μπορεί να παράγει, να προστατεύει τα δικά της δικαιώματά, να μπορεί να σχηματίσει ένα ίσο κράτος".

Από την πλευρά του ο Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι οι Τ/κ ψήφισαν υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση δύο κρατών, αντί ομοσπονδίας. “Δεν έχουμε την δύναμη να αντέξουμε άλλα 53 χρόνια, με την ισχυρή στήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας η βούληση στις προεδρικές εκλογές στην τδβκ ήταν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας λύσης δύο κυρίαρχων ίσων κρατών”, ανέφερε ο Ερσάν Σανέρ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2021 - 19:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Το ΕΒΕ Αμμοχώστου εκφράζει απογοήτευση για τις εξελίξεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
14:04
Μικρή άνοδος των ΜΕΧ τον Απρίλιο λόγω αναδιαρθρώσεων
13:45
Στo Ισραήλ για διήμερη επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών
13:27
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test το Σάββατο
13:05
Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι
12:49
Ικανοποίηση για την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι, εκφράζει η ΔΗΠΑ
12:32
Ισλανδία-Covid-19: Επανέρχονται κάποιοι περιορισμοί καθώς παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων
12:15
ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές μέρες
11:49
Παλαιστίνιος έφηβος νεκρός από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επεισοδίων
11:31
Γερμανία: Στους 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες- 150 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα
11:07
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά
10:40
Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου: Το πιο σημαντικό όπλο ενάντια στον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός
10:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand