Αποτράπηκε απόπειρα σαμποτάζ σε κτίριο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν

Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι αποτράπηκε απόπειρα σαμποτάζ εναντίον ενός κτιρίου του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και πρόσθεσαν ότι δεν προκλήθηκε "απώλεια ζωής ή ζημιά περιουσίας". Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της πληροφορίας από τις ιρανικές αρχές.

"Διεξάγονται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να προσδιορισθούν τα γεγονότα γύρω από το συμβάν", ανέφερε το Nournews, ένα ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στο ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν.

Το αγγλόφωνο δίκτυο του Ιράν Press TV ανέφερε πως "η εχθρική προσπάθεια πραγματοποιήθηκε νωρίς την Τετάρτη [σήμερα], αλλά δεν προκάλεσε απώλειες ή ζημιές λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν έπειτα από παρόμοιες ενέργειες σαμποτάζ εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και επιστημόνων".

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για αρκετές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμά του και για τη δολοφονία Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων τα τελευταία χρόνια. Το Ισραήλ δεν έχει αρνηθεί ούτε και έχει επιβεβαιώσει τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η Τεχεράνη κατήγγειλε σήμερα το μπλοκάρισμα από την Ουάσινγκτον της πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους ιρανικών ΜΜΕ ή MME φιλικών προς το Ιράν, βλέποντας σε αυτό μια "μη εποικοδομητική" ενέργεια που αντίκειται στην ελευθερία της έκφρασης σε μια περίοδο που διεξάγονται συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μπλόκαρε 33 ιστοτόπους ΜΜΕ που ελέγχονται από την Τεχεράνη και άλλους τρεις ιρακινούς ιστοτόπους των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ (μιας σιιτικής φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής), που στεγάζονται σε ονομασίες ιστοσελίδων (domain name) που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είπε.

"Κατόπιν αποφάσεων της δικαιοσύνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν τον έλεγχο 33 ιστοτόπων που χρησιμοποιούνται από την Ιρανική Ένωση Ισλαμικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (IRTVU) και τριών ιστοτόπων που εκμεταλλεύεται η Χεζμπολάχ, κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων" εναντίον του Ιράν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, την ταυτότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων στις οποίες ανήκουν οι ονομασίες των ιστοσελίδων και φιλοξενούν αυτούς τους ιστότοπους, και δεν εξήγησε πώς μπόρεσαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, κατά παράβαση των κυρώσεων.

πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.