Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής

Σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, την Τετάρτη στις 12:30, ολοκληρώνεται το θέμα του καταρτισμού των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη σημερινή συζήτηση υπήρξε κατάληξη για το ποιοι θα αναλάβουν τις προεδρίες των επιτροπών, ενώ ανοικτό για αύριο παραμένει το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και της σύνθεσης των επιτροπών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλα τα κόμματα έστειλαν τις εισηγήσεις τους τόσο για το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και για τα μέλη της κάθε επιτροπής. Κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από μέχρι 11 βουλευτές, 3 βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 του ΑΚΕΛ, 2 του ΔΗΚΟ και άλλα τρία μέλη θα προέρχονται από τα μικρότερα κόμματα.

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες πηγές, όσον αφορά τις επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύει βουλευτής από τα μικρά κόμματα, υπάρχει η σκέψη αναπληρωτής να αναλαμβάνει βουλευτής από άλλο μικρό κόμμα. Ωστόσο αυτό απομένει να ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΔΗΣΥ θα έχει 5 προεδρίες με τον Χάρη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών, τον Ευθύμιο Δίπλαρο την Επιτροπή Υγείας, τον Νίκο Τορναρίτη την προεδρία της Επιτροπής Νομικών, τον Δημήτρη Δημητρίου να παίρνει την προεδρία της επιτροπής Θεσμών και τον Κυριάκο Χατζηγιάννη να αναλαμβάνει την Επιτροπή Εμπορίου.

Το ΑΚΕΛ θα έχει επίσης 5 επιτροπές. Ο Άριστος Δαμιανού αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Εσωτερικών, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου της Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντρέας Καυκαλιάς της Επιτροπής Εργασίας, ο Νίκο Κέττηρο αναλαμβάνει την προεδρία της Προσφύγων και ο Γιαννάκης Γαβριήλ την προεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

Τρεις προεδρίες θα έχει το ΔΗΚΟ. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διατηρεί την προεδρία της επιτροπής Οικονομικών, ο Ζαχαρίας Κουλίας την προεδρία της επιτροπής Ελέγχου και ο Παύλος Μυλωνάς της επιτροπή Παιδείας.

Η Επιτροπή Άμυνας παραμένει στην ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ η ΔΗΠΑ θα πάρει την προεδρία της επιτροπής Μεταφορών και ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασαν ο Μαρίνος Μουσιούττας και ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Περιβάλλοντος. Τέλος το ΕΛΑΜ, κατά πάσα πιθανότητα με τον Λίνο Παπαγιάννη, θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 13:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 30 Μαΐου
22:00
Κλειστοί δρόμοι στην επαρχία Λάρνακας λόγω κατολισθήσεων
21:45
Προτεραιότητα της κυβέρνησης η διασφάλιση της αξιοπιστίας της Κύπρου τόνισε ο Πρόεδρος
21:33
Έντεκα χρυσά μετάλλια για την Κύπρο στους ΑΜΚΕ
21:12
Άρχισε η διερεύνηση καταγγελιών για στημένα και ΚΟΠ - Διορίστηκαν ερευνώντες λειτουργοί (Βίντεο)
20:43
Χρυσοί Κάλια, Νικόλας και Αγάθη στην κολύμβηση και Αιμιλία Κολοκοτρώνη στη σφύρα
20:10
Τζουντόκα από χρυσάφι
20:05
ΟΗΕ: Σχεδόν 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
19:22
Mέχρι το τέλος του 2024 η λειτουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από Ισραήλ προς Κύπρο
18:54
Με 9 χρυσά μετάλλια μέχρι στιγμής η Κύπρος στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης
17:50
Έρευνα σε βάρος έξι αντιπολιτευτικών τηλεοπτικών δικτύων στην Τουρκία
17:39
Aυστηρότερα μέτρα θα λάβει η Μόσχα ως απάντηση στην επίθεση με drones
17:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand