Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής

Σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, την Τετάρτη στις 12:30, ολοκληρώνεται το θέμα του καταρτισμού των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη σημερινή συζήτηση υπήρξε κατάληξη για το ποιοι θα αναλάβουν τις προεδρίες των επιτροπών, ενώ ανοικτό για αύριο παραμένει το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και της σύνθεσης των επιτροπών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλα τα κόμματα έστειλαν τις εισηγήσεις τους τόσο για το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και για τα μέλη της κάθε επιτροπής. Κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από μέχρι 11 βουλευτές, 3 βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 του ΑΚΕΛ, 2 του ΔΗΚΟ και άλλα τρία μέλη θα προέρχονται από τα μικρότερα κόμματα.

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες πηγές, όσον αφορά τις επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύει βουλευτής από τα μικρά κόμματα, υπάρχει η σκέψη αναπληρωτής να αναλαμβάνει βουλευτής από άλλο μικρό κόμμα. Ωστόσο αυτό απομένει να ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΔΗΣΥ θα έχει 5 προεδρίες με τον Χάρη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών, τον Ευθύμιο Δίπλαρο την Επιτροπή Υγείας, τον Νίκο Τορναρίτη την προεδρία της Επιτροπής Νομικών, τον Δημήτρη Δημητρίου να παίρνει την προεδρία της επιτροπής Θεσμών και τον Κυριάκο Χατζηγιάννη να αναλαμβάνει την Επιτροπή Εμπορίου.

Το ΑΚΕΛ θα έχει επίσης 5 επιτροπές. Ο Άριστος Δαμιανού αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Εσωτερικών, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου της Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντρέας Καυκαλιάς της Επιτροπής Εργασίας, ο Νίκο Κέττηρο αναλαμβάνει την προεδρία της Προσφύγων και ο Γιαννάκης Γαβριήλ την προεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

Τρεις προεδρίες θα έχει το ΔΗΚΟ. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διατηρεί την προεδρία της επιτροπής Οικονομικών, ο Ζαχαρίας Κουλίας την προεδρία της επιτροπής Ελέγχου και ο Παύλος Μυλωνάς της επιτροπή Παιδείας.

Η Επιτροπή Άμυνας παραμένει στην ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ η ΔΗΠΑ θα πάρει την προεδρία της επιτροπής Μεταφορών και ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασαν ο Μαρίνος Μουσιούττας και ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Περιβάλλοντος. Τέλος το ΕΛΑΜ, κατά πάσα πιθανότητα με τον Λίνο Παπαγιάννη, θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 13:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουλίου
Μοναστηράκι: Εκκενώνεται ο σταθμός του μετρό μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
17:27
Χιλιάδες άνθρωποι στο Σίδνεϊ καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
17:00
Ελλάδα Κορονοϊός: 26 θάνατοι, 98 διασωληνωμένοι, 11.629 νέα κρούσματα
16:37
Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Έρογλου, δεν διατρέχει κίνδυνο
16:18
Χρέος μας η εθνική ενότητα, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
16:03
Υπό ρωσική επιρροή το Λουχάνσκ, λέει η Μόσχα
15:45
Πτώση λεωφορείου σε φαράγγι στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 19 νεκροί
15:04
Για τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση ο δρόμος της εθνικής ευθύνης αποτελεί τη μόνη επιλογή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας
14:35
Οι ελπίδες μας διαψεύσθηκαν οικτρά, λέει η Ένωση Καταναλωτών για το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Προεδρικό
14:12
Ξαφνική ασθένεια Ερντογάν: Κοινό κρυολόγημα λέει βουλευτής του – Φήμες για πάρεση (Βίντεο)
13:55
"Κλείδωσε" η ανώτατη τιμή πώλησης των σελφ τεστ στα φαρμακεία
13:28
Ικανοποιημένος δηλώνει ο Σάββας Περδίος για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Κύπρο
13:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand