Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής

Σε νέα συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, την Τετάρτη στις 12:30, ολοκληρώνεται το θέμα του καταρτισμού των 16 κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη σημερινή συζήτηση υπήρξε κατάληξη για το ποιοι θα αναλάβουν τις προεδρίες των επιτροπών, ενώ ανοικτό για αύριο παραμένει το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και της σύνθεσης των επιτροπών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλα τα κόμματα έστειλαν τις εισηγήσεις τους τόσο για το θέμα των αναπληρωτών προέδρων και για τα μέλη της κάθε επιτροπής. Κάθε επιτροπή θα απαρτίζεται από μέχρι 11 βουλευτές, 3 βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 του ΑΚΕΛ, 2 του ΔΗΚΟ και άλλα τρία μέλη θα προέρχονται από τα μικρότερα κόμματα.

Παράλληλα, με βάση τις ίδιες πηγές, όσον αφορά τις επιτροπές στις οποίες θα προεδρεύει βουλευτής από τα μικρά κόμματα, υπάρχει η σκέψη αναπληρωτής να αναλαμβάνει βουλευτής από άλλο μικρό κόμμα. Ωστόσο αυτό απομένει να ξεκαθαρίσει στην αυριανή συνεδρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΔΗΣΥ θα έχει 5 προεδρίες με τον Χάρη Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών, τον Ευθύμιο Δίπλαρο την Επιτροπή Υγείας, τον Νίκο Τορναρίτη την προεδρία της Επιτροπής Νομικών, τον Δημήτρη Δημητρίου να παίρνει την προεδρία της επιτροπής Θεσμών και τον Κυριάκο Χατζηγιάννη να αναλαμβάνει την Επιτροπή Εμπορίου.

Το ΑΚΕΛ θα έχει επίσης 5 επιτροπές. Ο Άριστος Δαμιανού αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Εσωτερικών, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου της Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αντρέας Καυκαλιάς της Επιτροπής Εργασίας, ο Νίκο Κέττηρο αναλαμβάνει την προεδρία της Προσφύγων και ο Γιαννάκης Γαβριήλ την προεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

Τρεις προεδρίες θα έχει το ΔΗΚΟ. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διατηρεί την προεδρία της επιτροπής Οικονομικών, ο Ζαχαρίας Κουλίας την προεδρία της επιτροπής Ελέγχου και ο Παύλος Μυλωνάς της επιτροπή Παιδείας.

Η Επιτροπή Άμυνας παραμένει στην ΕΔΕΚ και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ η ΔΗΠΑ θα πάρει την προεδρία της επιτροπής Μεταφορών και ενδιαφέρον για τη θέση εξέφρασαν ο Μαρίνος Μουσιούττας και ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναλαμβάνει την προεδρία της επιτροπής Περιβάλλοντος. Τέλος το ΕΛΑΜ, κατά πάσα πιθανότητα με τον Λίνο Παπαγιάννη, θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc επιτροπής για το Δημογραφικό.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 13:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
Αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
14:35
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση
14:27
Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας στην Κύπρο
14:23
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Το Νοσοκομείο Αναφοράς επισκέφθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand