Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδη, η Έκθεση του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό τη διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 έως και τη 17η Αυγούστου 2020.

Το κείμενο της Έκθεσης επισυνάπτεται εδώ.

Από την Έκθεση που δημοσιεύεται απαλείφονται στοιχεία για σκοπούς συμμόρφωσης με τον νόμο και για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, όπως έχει συμφωνηθεί με την Ερευνητική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, απαλείφονται εκείνα τα στοιχεία που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν:

  1. για σκοπούς συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων,
  2. για σκοπούς προστασίας των ποινικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που δυνατόν να διαταχθούν και των δικαιωμάτων των εν δυνάμει κατηγορουμένων, και
  3. για σκοπούς διαφύλαξης της διαδικασίας στη βάση της αιτιολογημένης γνώμης που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση τα πιο πάνω, η δημοσιοποίηση αυτούσιας της Έκθεσης θα ήταν εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα παράνομη.Επαναλαμβάνεται ότι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος δεν εξυπακούει την άνευ όρων αποκάλυψη στοιχείων, αφού η αποκάλυψη στοιχείων ενέχει τον κίνδυνο επηρεασμού ανακρίσεων και καταστροφής τεκμηρίων, καθώς και αποτρέπει την απόδοση ευθυνών από τα Δικαστήρια, αφού η τιμωρία των ενόχων είναι το ζητούμενο.Το εύρος της διαγραφής των προσωπικών δεδομένων έγινε σε συνεννόηση και συμφωνία με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Όσον αφορά στη διαχείριση της Έκθεσης από τη Νομική Υπηρεσία, αυτή αξιολογείται από την Υπεύθυνη Εισαγγελέα και νομικούς λειτουργούς του Ποινικού Τομέα, με σκοπό την τάχιστη προώθησή της στην Αστυνομία για έναρξη ποινικών ερευνών και ανακριτικού έργου. Ταυτόχρονα, αξιολογούνται οι περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με άλλες πτυχές της Έκθεσης και εισηγήσεις της Ερευνητικής Επιτροπής.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 14:24

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.