Προς άρση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες η Βρετανία, άγνωστο το πότε

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ δήλωσε ξανά το πρωί της Τρίτης ότι η άρση της υποχρέωσης δεκαήμερης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες της πορτοκαλί λίστας είναι «απολύτως κάτι» που εξετάζει η Κυβέρνηση.

«Δεν έχει γίνει ακόμα κλινική σύσταση, αλλά εργαζόμαστε επ’ αυτού», είπε στο Sky News ο κ. Χάνκοκ αναφερόμενος στην προοπτική αντικατάστασης της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ. «Είναι κάτι που θέλω να δω», συμπλήρωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας.

Στο ερώτημα, ωστόσο, αν το μέτρο θα έχει εφαρμοστεί έως τον Αύγουστο, ο κ. Χάνκοκ δεν έδωσε σαφή απάντηση. «Θα φτάσουμε (σε αυτή την απόφαση) όταν θα είναι ασφαλές, θέλουμε να το κάνουμε σωστά», περιορίστηκε να πει.

Οι δηλώσεις του Υπουργού ακολουθούν δημοσίευμα των Times που αναφέρει ότι το σχέδιο αντικατάστασης της καραντίνας από ημερήσια τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα ανακοινωθεί μεθαύριο Πέμπτη, μαζί με τη νέα αξιολόγηση της πράσινης λίστας.

Κυβερνητική πηγή λέει, ωστόσο, στην εφημερίδα ότι ο Ιούλιος θεωρείται «πολύ νωρίς» για να ισχύσει το νέο μέτρο, με τον Αύγουστο να θεωρείται πιο πιθανό χρονικό σημείο καθώς ένα επαρκές ποσοστό του πληθυσμού θα έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

Ένα πιθανό εμπόδιο είναι το τι θα ισχύει για τα παιδιά, που τουλάχιστον για την ώρα δεν περιλαμβάνονται στο βρετανικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Κατά τους Times αυτό έχει εγείρει την πιθανότητα καθυστέρησης άρσης της καραντίνας μέχρι το Σεπτέμβριο, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στα σχολεία από μαθητές που θα έχουν επιστρέψει από διακοπές στο εξωτερικό.

Κυβερνητικός παράγοντας λέει, εξάλλου, στην εφημερίδα ότι μόνο «μια χούφτα» χωρών θα μπορούσαν να περιληφθούν σε μια περιορισμένη διεύρυνση της πράσινης λίστας, που για την ώρα περιέχει μόνο 11 χώρες και εδάφη, εκ των οποίων μόνο η Ισλανδία και το Γιβραλτάρ από την Ευρώπη.

Οι αφίξεις στη Βρετανία από χώρες της πράσινης λίστας δεν υποχρεούνται σε δεκαήμερη καραντίνα, σε αντίθεση με τις αφίξεις από την πορτοκαλί και κόκκινη λίστα.

Η συμβουλευτική εταιρεία του ταξιδιωτικού τομέα PC Agency προκρίνει ως πιθανότερους προς αναβάθμιση προορισμούς από την πορτοκαλί στην πράσινη λίστα τα Μπαρμπέιντος, τη Μάλτα, το Μαρόκο, την Πολωνία, το Μεξικό, τις Βαλεαρίδες νήσους, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Κροατία και τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι πιέσεις προς την Κυβέρνηση για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών συνεχίζουν να εντείνονται. Ανάλυση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού προειδοποιεί ότι αν χαθεί και ο Ιούλιος, η βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία θα υποστεί ζημιά 19,8 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η οργάνωση Airlines UK που εκπροσωπεί τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες απηύθυνε χθες επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς ζητώντας κατάργηση των «δυσανάλογων» περιορισμών, υποδεικνύοντας ότι ήδη τουλάχιστον 32 άλλες χώρες εξαιρούν από την υποχρέωση καραντίνας τους πλήρως εμβολιασθέντες.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 12:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.