Οι ιατροί και τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται, λέει η ΠΑΣΥΚΙ

Οι Ιατροί όπως και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), σημειώνοντας ότι «μιλούμε για ζωντανούς οργανισμούς, για συγκοινωνούντα δοχεία, για το συνεχές ιατρικών πράξεων, για εμπειρογνωμοσύνη δεκαετιών, για μοναδικές υποδομές που δυστυχώς χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται λόγω της αδυναμίας του Ο.Κ.Υπ.Υ. να προβλέψει και να εφαρμόσει έγκαιρα μέτρα, εν απουσία βέβαια και του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου Υγείας».

Με αφορμή δηλώσεις του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, η ΠΑΣΥΚΙ διερωτάται «αν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε επιτέλους, αφού μετά από τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Ο.Κ.Υπ.Υ. έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο, όμως αφού η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ευχόμαστε να μην είναι ακόμη ένα 'θα', όπως τα τόσα αλλά που προηγήθηκαν».

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι καμία αναφορά δεν έγινε για τις επιπτώσεις που επήλθαν στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και καμία ανάληψη ευθύνης λόγω της απουσίας επιχειρησιακού πλάνου, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι έγκαιρα προειδοποίησαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του.

«Ιδιαίτερη ανησυχία και παράλληλα θλίψη προκαλεί η απάντηση και προσέγγιση που αφορά την φυγή ενός μεγάλου αριθμού Ιατρών. Δυστυχώς μέσω της συγκεκριμένης απάντησης διαφαίνεται ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι έπρεπε και τι πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών του», προστίθεται.

Η αναφορά σε «εξαίρετο προσωπικό», σημειώνει η ΠΑΣΥΚΙ, θα έπρεπε να συνοδεύεται από συγκεκριμένες πράξεις στήριξης του αλλά «δυστυχώς επί της παρούσης το μόνο που επιδεικνύεται εκ μέρους του Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι η μη εφαρμογή των υπογραφόντων, η μη καταβολή δεδουλευμένων, η απουσία ή/ και κωλυσιεργία στις διαβουλεύσεις, η δυστοκία στη δημιουργία επιτέλους ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος».

Αναφέρει ότι το επαγγελματικό όνομα των Ιατρών δεν είναι διαπραγματεύσιμο και κανένας εκ των Ιατρών δεν έχει παραχωρήσει τέτοιο δικαίωμα στον Ο.Κ.Υπ.Υ. ώστε να προβαίνει σε αποφάσεις και πράξεις που βλάπτουν άμεσα ή/ και έμμεσα τον επαγγελματισμό μας.

«Θεωρούμε σωστό και πρέπον ο πρώτος της τάξης στη διοικητική πυραμίδα του Ο.Κ.Υπ.Υ. επιτέλους να αναφέρεται και να ονομάζει τα νοσηλευτήρια που διαχειρίζεται ορθά, στη βάση της κείμενης νομοθεσίας. Κατά την ανάγνωση της νομοθεσίας πουθενά δεν καταγράφεται η ονομασία 'Νοσηλευτήρια του Ο.Κ.Υπ.Υ.' αλλά αντιθέτως γίνεται λόγος για κήρυξη τους ως 'Δημόσια Νοσηλευτήρια' και ως εκ τούτου αναμένουμε διορθωτική δήλωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 11:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά του λοκντάουν, συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Σίδνεϊ
14:16
Το ΕΒΕ Αμμοχώστου εκφράζει απογοήτευση για τις εξελίξεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
14:04
Μικρή άνοδος των ΜΕΧ τον Απρίλιο λόγω αναδιαρθρώσεων
13:45
Στo Ισραήλ για διήμερη επίσκεψη εργασίας μεταβαίνει την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών
13:27
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test το Σάββατο
13:05
Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι
12:49
Ικανοποίηση για την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι, εκφράζει η ΔΗΠΑ
12:32
Ισλανδία-Covid-19: Επανέρχονται κάποιοι περιορισμοί καθώς παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων
12:15
ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές μέρες
11:49
Παλαιστίνιος έφηβος νεκρός από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επεισοδίων
11:31
Γερμανία: Στους 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες- 150 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα
11:07
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά
10:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand