Οι ιατροί και τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται, λέει η ΠΑΣΥΚΙ

Οι Ιατροί όπως και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), σημειώνοντας ότι «μιλούμε για ζωντανούς οργανισμούς, για συγκοινωνούντα δοχεία, για το συνεχές ιατρικών πράξεων, για εμπειρογνωμοσύνη δεκαετιών, για μοναδικές υποδομές που δυστυχώς χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται λόγω της αδυναμίας του Ο.Κ.Υπ.Υ. να προβλέψει και να εφαρμόσει έγκαιρα μέτρα, εν απουσία βέβαια και του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου Υγείας».

Με αφορμή δηλώσεις του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, η ΠΑΣΥΚΙ διερωτάται «αν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε επιτέλους, αφού μετά από τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Ο.Κ.Υπ.Υ. έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο, όμως αφού η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ευχόμαστε να μην είναι ακόμη ένα 'θα', όπως τα τόσα αλλά που προηγήθηκαν».

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι καμία αναφορά δεν έγινε για τις επιπτώσεις που επήλθαν στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και καμία ανάληψη ευθύνης λόγω της απουσίας επιχειρησιακού πλάνου, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι έγκαιρα προειδοποίησαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του.

«Ιδιαίτερη ανησυχία και παράλληλα θλίψη προκαλεί η απάντηση και προσέγγιση που αφορά την φυγή ενός μεγάλου αριθμού Ιατρών. Δυστυχώς μέσω της συγκεκριμένης απάντησης διαφαίνεται ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι έπρεπε και τι πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών του», προστίθεται.

Η αναφορά σε «εξαίρετο προσωπικό», σημειώνει η ΠΑΣΥΚΙ, θα έπρεπε να συνοδεύεται από συγκεκριμένες πράξεις στήριξης του αλλά «δυστυχώς επί της παρούσης το μόνο που επιδεικνύεται εκ μέρους του Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι η μη εφαρμογή των υπογραφόντων, η μη καταβολή δεδουλευμένων, η απουσία ή/ και κωλυσιεργία στις διαβουλεύσεις, η δυστοκία στη δημιουργία επιτέλους ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος».

Αναφέρει ότι το επαγγελματικό όνομα των Ιατρών δεν είναι διαπραγματεύσιμο και κανένας εκ των Ιατρών δεν έχει παραχωρήσει τέτοιο δικαίωμα στον Ο.Κ.Υπ.Υ. ώστε να προβαίνει σε αποφάσεις και πράξεις που βλάπτουν άμεσα ή/ και έμμεσα τον επαγγελματισμό μας.

«Θεωρούμε σωστό και πρέπον ο πρώτος της τάξης στη διοικητική πυραμίδα του Ο.Κ.Υπ.Υ. επιτέλους να αναφέρεται και να ονομάζει τα νοσηλευτήρια που διαχειρίζεται ορθά, στη βάση της κείμενης νομοθεσίας. Κατά την ανάγνωση της νομοθεσίας πουθενά δεν καταγράφεται η ονομασία 'Νοσηλευτήρια του Ο.Κ.Υπ.Υ.' αλλά αντιθέτως γίνεται λόγος για κήρυξη τους ως 'Δημόσια Νοσηλευτήρια' και ως εκ τούτου αναμένουμε διορθωτική δήλωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 11:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Γενικός Ελεγκτής: Άκουσα με έκπληξη τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ -Δεν μπορούν κρατικοί αξιωματούχοι να υιοθετούν τα επιχειρήματα ιδιωτικής εταιρείας
09:19
Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης για τη διαχείριση των αεροδρομίων ήταν διάφανη και νόμιμη
08:46
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Μεγάλες ζημιές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας στη βαλτική θάλασσα
06:18
Νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών αξίας 1,1 δις δολαρίων από ΗΠΑ
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand