Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένες χώρες που φιλοξενούν αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro-2020, υπογραμμίζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κοντά σε διάφορα στάδια όπου διεξάγονται οι αγώνες.

"Σε μερικές από τις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες, τα κρούσματα της Covid-19 είναι ήδη σε αύξηση στις περιοχές όπου παίζονται οι αγώνες", επισημαίνει ο Ρομπ Μπάτλερ, εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, σε δήλωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αποδοκιμάζοντας κυρίως το γεγονός ότι η χωρητικότητα ορισμένων σταδίων αυξήθηκε πρόσφατα, χωρίς να κάνει άμεση αναφορά σε πόλεις ή χώρες.

Η οργάνωση του ΟΗΕ αποδοκιμάζει το γεγονός ότι "μερικά στάδια που φιλοξενούν το τουρνουά αυξάνουν επί του παρόντος τον αριθμό των επιτρεπόμενων θεατών που παρακολουθούν έναν αγώνα".

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 60.000 θεατές θα επιτραπεί να μπουν στο στάδιο του Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό του τουρνουά, έναντι 40.000 που είχαν αρχικά προβλεφτεί.

Στους τομείς όπου η μετάδοση του ιού καταγράφει αύξηση, ο ΠΟΥ Ευρώπης ζητεί να αναληφθεί δράση γρήγορα.

"Πρέπει να δράσουμε γρήγορα , αναπτύσσοντας τα τεστ και τον προσδιορισμό της αλληλουχίας, ενισχύοντας την ιχνηλάτηση των επαφών και επιταχύνοντας τον εμβολιασμό μεταξύ των ευάλωτων ατόμων και αυτών των ομάδων υψηλού κινδύνου", δηλώνει.

Στη Δανία, 29 κρούσματα εντοπίστηκαν που έχουν σχέση με τις συναντήσεις του Euro που διεξήχθησαν στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής.

Αυτό αφορά κρούσματα "όπου το πρόσωπο ασθενούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα ή προσβλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θεωρητικά, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό", δήλωσε η Ανέτε Λίκε Πέτρι, υπεύθυνη της υγειονομικής αρχής, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα, η χωρητικότητα έχει αυξηθεί σε 25.000 θεατές από τις 17 Ιουνίου, έναντι 16.000 που προβλέπονταν αρχικά.

Παρότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί με τη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων εδώ και δύο μήνες και την πρόσφατη χαλάρωση των περιορισμών, ο ΠΟΥ δεν σταματά να απευθύνει έκκληση για προσοχή.

"Απέχουμε πολύ από το να είμαστε σε μια κατάσταση εκτός κινδύνου", είχε προειδοποιήσει στις αρχές Ιουνίου ο Χανς Κλούγκε, ο διευθυντής του ΠΟΥ για την περιοχή της Ευρώπης, η οποία περιλαμβάνει 53 εδάφη, εκ των οποίων ορισμένα είναι στην κεντρική Ασία.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 21:37

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.