H Koμισιόν ενεργοποιεί την αγορά 150 εκατομμυρίων προαιρετικών δόσεων από τη Moderna για το 2022

Η Κομισιόν ενέκρινε την τροποποίηση της δεύτερης σύμβασης με τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna για την ενεργοποίηση, εξ ονόματος όλων των κρατών μελών της ΕΕ, αγοράς 150 εκατομμυρίων πρόσθετων δόσεων το 2022. Η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα αγοράς εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του ιού καθώς και εμβόλια για παιδιατρική χρήση και booster. 

H σύμβαση εγγυάται επίσης την έγκαιρη παράδοση από το τρίτο τρίμηνο του 2021 έως το τέλος του 2022 και τη δυνατότητα προσαρμογής της στις ανάγκες κάθε κράτους μέλους ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση. 

Τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να μεταπωλούν ή να χορηγούν δόσεις σε χώρες που έχουν ανάγκη εκτός της ΕΕ ή μέσω της διευκόλυνσης COVAX, συμβάλλοντας σε μια παγκόσμια και δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο. 

H Πρόεδρος της Kομισιόν, Ursula von der Leyen, δήλωσε σχετικά ότι "εξασφαλίζουμε 150 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων και εξασφαλίζουμε ένα συμβόλαιο για την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια νέα γενιά προσαρμοσμένων εμβολίων COVID-19, τα οποία είναι αποτελεσματικά έναντι παραλλαγών. Αυτό θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους πολίτες από νέες παραλλαγές του ιού." 

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, τόνισε πως "όπως συμφωνήθηκε με όλους τους Υπουργούς Υγείας, εξασφαλίζουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μελλοντικών εμβολίων, με ένα ακόμη εμβόλιο mRNA που έχει ήδη αποδείξει την αξία του. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο και να σκεφτούμε ένα βήμα μπροστά. Η προσέγγιση του χαρτοφυλακίου μας έχει δείξει σαφώς την αξία της και θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης άλλων τεχνολογιών. " 

Η σημερινή σύμβαση με τη Moderna βασίζεται στο ευρύ φάσμα εμβολίων που θα διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση σε έως και 4,4 δισεκατομμύρια δόσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 13:56

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.