Τηλεδιάσκεψη Καρούσου - Περδίου με τον Ρώσο Υφ. Μεταφορών για επανεκκίνηση πτήσεων

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Zverev με θέμα την επανεκκίνηση των προγραμματισμένων και ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Ρώσος Υφυπουργός εξήγησε ότι οι αρμόδιες Αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας αίρουν σταδιακά τις απαγορεύσεις πτήσεων με βάση συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια. Ο κ. Zverev ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμπερίληψη του ρωσικού εμβολίου SPUTNIK στη λίστα των αποδεκτών από την Κυπριακή Δημοκρατία εμβολίων κατά του κορωνιού. Τέλος, αναφέρθηκε και στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και ευχήθηκε ότι σύντομα οι πτήσεις από και προς την Κύπρο θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα.

Ο Υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στις παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι οι επιδημιολογικοί δείκτες της Κύπρου είναι εντός του πλαισίου που έχει καθορίσει η Ρωσική Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρούσος επεξήγησε λεπτομερώς κάθε ένα από τέσσερα κριτήρια, εξηγώντας τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις που θέτει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Υπουργός "τόνισε εμφατικά ότι η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τα στατιστικά στοιχεία που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει η απαραίτητη προεργασία εδώ και αρκετό καιρό και ότι η τουριστική βιομηχανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Ρώσους τουρίστες. Επιπρόσθετα, εξέφρασε αισιοδοξία για μία θετική απόφαση, σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση των πτήσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η συζήτηση "διεξήχθη σε θετικό κλίμα και συμφωνήθηκε όπως καταρτιστεί μία τεχνοκρατική επιτροπή για περαιτέρω συζήτηση τόσο του συγκεκριμένου θέματος όσο και άλλων διμερών θεμάτων", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Καρούσος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Ρώσο Υφυπουργό Μεταφορών να επισκεφθεί την Κύπρο, την οποία ο κ. Zverev αποδέχθηκε και εξέφρασε την ευχή ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει θετική απόφαση στο θέμα της επανεκκίνησης των προγραμματισμένων και ναυλωμένων πτήσεων από την αρμόδια υπηρεσία της χώρας του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Μαρόκο: Διάσωση 368 μεταναστών στη Μεσόγειο
07:37
Φιλιππίνες: Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τη Μανίλα
07:19
Τουρκία-Covid-19: Πάνω από 10.000 τα νέα κρούσματα, στα επίπεδα Μαΐου
07:04
Ινδία: Τουλάχιστον 112 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
06:46
23 Ιουλίου
Απορρίπτει την προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια η Άγκυρα
21:36
Οι συνέπειες από την αύξηση των τιμών στις ύλες του κατασκευαστικού τομέα
21:24
Διευθυντής Τμήματος Δασών: Τι αναφέρει για το προσχέδιο αποτροπής μεγάλων πυρκαγιών
21:19
Στην Ιταλία θεαματική η ζήτηση για εμβολιασμό, εκτιμήσεις γερμανικού ινστιτούτου για την πανδημία
21:16
Νέο κύμα προσφύγων από Αφγανιστάν διαβλέπει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
21:13
Οκτακόσια ενενήντα πέντε νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
21:12
Τόκιο 2020: Η κυπριακή σημαία παρέλασε στο Ολυμπιακό Στάδιο
20:15
Αυξάνεται ο αριθμός αναφορών των πιθανών ανεπιθύμητων παρενεργειών για τα εμβόλια COVID-19
20:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand