Πληρότητες μέχρι 40% στα ξενοδοχεία της Λεμεσού

Με την πληρότητα των ξενοδοχείων της Λεμεσού να μην ξεπερνά το 40%, για τον Ιούνιο, οι ξενοδόχοι της Λεμεσού βρίσκονται σε αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθεί η καλοκαιρινή περίοδος, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λεμεσού, Χάρης Θεοχάρους.

Δεν είναι χρονιά που μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, αφού τα δεδομένα ανατρέπονται καθημερινά, είπε ο κ.Θεοχάρους, υπενθυμίζοντας την απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων και την καθυστέρηση στη συμπερίληψη της Κύπρου στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Μ.Βρετανίας και τον επαναπρογραμματισμό πτήσεων από τη Ρωσία, που οδήγησε σε ακυρώσεις κρατήσεων.

«Η μόνη αγορά που έχει παρουσία, αλλά όχι στο μέγεθος που θα μπορούσε και ευελπιστούμε ότι υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης, είναι η ρωσική αγορά», ανέφερε και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες αφού ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Ρωσία δεν έχουν ακόμη δραστηριοποιηθεί.

Ωστόσο, υπέδειξε, αν δεν ξεκινήσουν οι ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία «θα έχουμε πρόβλημα», ενώ αβεβαιότητα υπάρχει και για την τουριστική αγορά από το Ισραήλ, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, ενώ η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή προϊδέαζε για αύξηση των κρατήσεων, «τελικά τα γεγονότα επισκίασαν την όποια θετική εξέλιξη που θα μπορούσε να υπήρχε».

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για το κατά πόσο, τα δεδομένα θα επιτρέψουν τη συνέχιση της δραστηριοποίησης των ξενοδοχείων της Λεμεσού, μετά το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλο αριθμό εγχώριου τουρισμού.

Το συγκεκριμένο τριήμερο, συνέχισε, η πληρότητα μπορεί να φτάνει το 70%, ωστόσο από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά και αβέβαια και το δεδομένο για τον Ιούνιο είναι πως, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων της Λεμεσού δεν θα ξεπεράσει το 40% «και αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση».

Σε σχέση με την έναρξη κρουαζιέρων με βάση τη Λεμεσό και την άφιξη τουριστών προς το σκοπό αυτό, ο κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι συνήθως τα άτομα αυτά διαμένουν 2 με 3 μέρες σε ξενοδοχεία, είτε πριν είτε και μετά την κρουαζιέρα, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον αριθμό τους. Σίγουρα όμως, υπογράμμισε, η έναρξη κρουαζιέρων από τη Λεμεσό και η άφιξη αυτών των τουριστών, είναι μια προοπτική στην οποίαν προσβλέπουν οι ξενοδόχοι της πόλης .

Όσον αφορά στον Ιούλιο, αν και νωρίς, όπως είπε, τα στοιχεία εμφανίζουν, μέχρι στιγμής, μια μέση πληρότητα της τάξης του 10%, ενώ στοιχεία για τον Αύγουστο δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά και κρατάμε ως το πιο ενθαρρυντικό, αυτή τη στιγμή, την καλή επιδημιολογική μας εικόνα και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί στους συμπολίτες μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε», συμπλήρωσε.

Πέραν αυτών, οι ξενοδόχοι φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού, αφού σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρους, παρατηρείται μια διστακτικότητα στην αγορά εργασίας.

Τέλος, τόνισε πως τα ξενοδοχεία έχουν προσαρμοστεί πλήρως στα περιοριστικά διατάγματα, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα, σημειώνοντας δε ότι «η εφαρμογή τους έχει επιφέρει και ένα αυξημένο κόστος λειτουργίας στις ξενοδοχειακές μονάδες».

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2021 - 14:24

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.