Ινδία: Οι ειδικοί προειδοποιούν «Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τρίτο κύμα μέχρι τον Οκτώβριο»

Ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού πιθανόν να πλήξει την Ινδία μέχρι τον Οκτώβριο και παρότι θα ελεγχθεί καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο, η πανδημία θα παραμείνει μια απειλή για την δημόσια υγεία για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση ειδικών του χώρου υγείας που διενήργησε το Reuters.

H δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 3-17 Ιουνίου σε δείγμα 40 ειδικών του χώρου υγείας, γιατρών, επιστημόνων, ιολόγων, επιδημιολόγων και καθηγητών απ`όλο τον κόσμο, έδειξε ότι μια σημαντική επιτάχυνση των εμβολιασμών πιθανόν να παράσχει κάποια κάλυψη απέναντι σε ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Από όσους επιχείρησαν να προβλέψουν, πάνω από το 85% ή 21 από τους 24, απάντησαν ότι το επόμενο κύμα θα εμφανιστεί μέχρι τον Οκτώβριο, περιλαμβανομένων τριών που προβλέπουν ότι το νέο κύμα πιθανόν να εμφανιστεί τον Αύγουστο και 12 που προβλέπουν τον Σεπτέμβριο. Οι υπόλοιποι τρεις προέβλεψαν ότι θα εμφανιστεί κάπου μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Αλλά πάνω από το 70% των ειδικών ή 24 από τους 34, απάντησαν ότι τυχόν νέο κύμα θα ελεγχόταν καλύτερα σε σχέση με το σημερινό-- που έχει αποδειχθεί πολύ πιο καταστροφικό, με ελλείψεις εμβολίων, φαρμάκων, οξυγόνου και νοσοκομειακών κλινών--συγκριτικά με την πρώτη αύξηση των μολύνσεων τον περασμένο χρόνο.

"Θα είναι περισσότερο ελεγχόμενο καθώς θα είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός των κρουσμάτων επειδή θα έχουν γίνει πολύ περισσότεροι εμβολιασμοί και θα υπάρχει ένας βαθμός φυσικής ανοσίας από το δεύτερο κύμα", δήλωσε ο δρ Ραντίπ Γκουλέρια, διευθυντής του ινστιτούτου All India Institute Of Medical Sciences.

Μέχρι στιγμής η Ινδία έχει εμβολιάσει πλήρως μόνο το 5% περίπου από τα περίπου 950 εκατομμύρια κατοίκους που μπορούν εμβολιαστούν, αφήνοντας πολλά εκατομμύρια ευάλωτους στη μόλυνση και στον θάνατο. Ενώ μια πλειονότητα ειδικών της υγείας προέβλεψε ότι θα επιταχυνθεί σημαντικά ο εμβολιαστικός ρυθμός αυτό τον χρόνο, οι ίδιοι προειδοποίησαν κατά της πρώιμης άρσης των περιορισμών, όπως έχουν κάνει μερικά κρατίδια.

Ερωτηθέντες αν τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών θα κινδύνευαν περισσότερο σε ένα πιθανό τρίτο κύμα, σχεδόν τα δύο τρία των ειδικών ή 26 από τους 40 απάντησαν θετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Η Γερμανία στέλνει στην Ουκρανία προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα
13:12
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριακή 2 Οκτωβρίου
13:00
Μουντιάλ 2022: Το πιο... τεχνολογικό όλων των εποχών
12:37
Έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα είναι η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ο Νίκος Δένδιας
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 2/10/2022
11:10
Κατέκτησε το Σούπερ Καπ ο Κεραυνός
11:08
Με επίδειξη δύναμης στον τελικό ο Ολυμπιακός
11:04
Με... υπογραφή Λεβαντόφσκι το 6ο σερί «τρίποντο» της Μπαρτσελόνα (1-0 τη Μαγιόρκα)
11:03
«Καθάρισαν» για την Παρί, Μέσι και Μπαπέ
11:02
Τα βλέμματα στην Τούμπα
10:59
Νίκη και «στέμμα» για Ροβάνπερα
10:58
Συνεχίζεται με δύο αγώνες το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
10:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand