Επίσκεψη Προέδρου ΕΤΕΚ στο εργοτάξιο αποκατάστασης διατηρητέων Αρχιεπισκοπής

Επί τόπου επίσκεψη στα υπό αποκατάσταση διατηρητέα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στη Λευκωσία, πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, σε συνέχεια πληροφοριών που έλαβε το Επιμελητήριο για περαιτέρω εργασίες κατεδάφισης στις εν λόγω οικοδομές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, τον κ. Κωνσταντή υποδέχθηκε στο εργοτάξιο η Αθηνά Αριστοτέλους-Κληρίδου, αρχιτέκτονας – πολεοδόμος, συντονίστρια του έργου, η οποία τον ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών, στις οποίες εντάσσεται και η απομάκρυνση των αποσαθρωμένων ωμόπλινθων από τις τοιχοποιίες για την οποία είχε δημιουργηθεί ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κ. Αριστοτέλους-Κληρίδου, έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες φάσεις του έργου της αποκατάστασης των διατηρητέων οικοδομών, η πρώτη φάση που αφορά την άρση των επικινδυνοτήτων, εργασίες στηρίξεων και καθαρισμού του χώρου, και η δεύτερη φάση αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης όπως δημιουργήθηκε με τις καταρρεύσεις/κατεδαφίσεις, και αναθεώρησης της εγκεκριμένης αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης ώστε να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων σχεδιαστικών λεπτομερειών (αρχιτεκτονικών και στατικών).

Όπως πρόσθεσε η κ. Αριστοτέλους-Κληρίδου, στις 14 Μαΐου ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τρίτης φάσης των εργασιών αποκατάστασης, το οποίο αφορά τη θεμελίωση τοίχων και πατωμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο οι εργασίες που δημιούργησαν ανησυχία σύμφωνα με τη συντονίστρια του έργου αφορούσαν «εργασίες απομάκρυνσης των σαθρών πλινθαρότουβλων με βάση τη λεπτομερή μελέτη του ειδικού, επί των διατηρητέων, συμβούλου μηχανικού και η αφαίρεση και φύλαξη για επαναχρησιμοποίηση, όλων των ξύλινων στοιχείων και κουφωμάτων, των μωσαϊκών πατωμάτων, καθώς και των γυψομάρμαρων, ώστε να αρχίσουν οι απαραίτητες εκσκαφές και υπόλοιπες εργασίες για την ενίσχυση, τις μονώσεις κ.λπ, των θεμελίων τοίχων και πατωμάτων».

Προστίθεται ότι σε ερώτημα του κ. Κωνσταντή σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα συμπλήρωσης του έργου, η κ. Αριστοτέλους-Κληρίδου ενημέρωσε πως εντός του παρόντος μήνα, με τη συμπλήρωση της αναθεωρημένης μελέτης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, θα δοθεί από τον εργολάβο και το πλήρες πρόγραμμα/χρονοδιάγραμμα εργασιών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης των οικοδομών.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιουνίου 2021 - 13:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.