Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών

Επαναλειτουργούν από αύριο, 19 Ιουνίου, οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών στα Πλατάνια και στον Σταυρό της Ψώκας στη βάση των νέων αναθεωρημένων κατευθυντήριων οδηγιών για αποφυγή της διασποράς και την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών.

Ωστόσο, ο κατασκηνωτικός χώρος Καμπί του Καλογήρου θα παραμείνει κλειστός λόγω έργων ανακατασκευής του.

Όπως σημειώνεται, ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη είναι η συνεργασία των κατασκηνωτών με το προσωπικό του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 για τους κατασκηνωτικούς χώρους, όπου διαμένουν μικρές ανεξάρτητες ομάδες ατόμων (οικογένειες, φίλοι κ.α), χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους εξοπλισμό, οι κατασκηνωτές, θα πρέπει με υπευθυνότητα, να ακολουθούν όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και αποστασιοποίησης.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αντίσκηνων/τροχοσπίτων που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες είναι τα 4 μέτρα.

Οι κατασκηνωτές πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό και συγχρωτισμό και να έχουν προσωπικά ο καθένας είδη υγιεινής, τα οποία να είναι αυστηρώς για ατομική χρήση (σαπούνια, πετσέτες κ.λπ.).

Θα πρέπει να γίνεται χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου για όλα τα πρόσωπα 12 ετών και άνω, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας.

Η λειτουργία χώρων εστίασης στο χώρο, (όπου υπάρχουν), διέπεται από το πρωτόκολλο «Πρωτόκολλο για την επανεκκίνηση εστίασης COVID-19» το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/categories/info

Η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών στο χώρο, (όπου υπάρχουν), διέπεται από το πρωτόκολλο «Μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 για τους υπεύθυνους Κολυμβητηρίων / Δημόσιων Κολυμβητικών Δεξαμενών» το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/categories/info

Η χρήση αποδυτηρίων και εσωτερικών ντους διέπεται από τις «Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης από τον νέο Κορωνοϊό (SARSCOV-2) για τη χρήση σάουνας ή steambath εντός των αποδυτηρίων» https://www.pio.gov.cy/coronavirus/categories/info

Υγιεινή Προσωπικού

Σε ό,τι αφορά την υγιεινή του προσωπικού, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός προσωπικού σε σταθερές ομάδες για αποφυγή συνωστισμού και διευκόλυνση ιχνηλάτησης, ενώ επαναλαμβάνει τις βασικές οδηγίες και συστάσεις προσωπικών προφυλάξεων και τονίζει ότι άτομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού "να μην προσέρχονται στην εργασία τους μέχρι το πέρας των συμπτωμάτων".

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές του χώρου θα διατηρούν αρχείο όπου θα κρατούνται στοιχεία με τα ονόματα όλου του προσωπικού και τις ημέρες που βρίσκονταν σε εργασία.Επίσης θα κρατούνται ανάλογα στοιχεία για κάθε άτομο που δυνατό να εκτέλεσε άλλη εργασία στο χώρο ως εξωτερικός συνεργάτης (π.χ. συντηρητές, μηχανικοί,κτλ.)

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό και απολύμανση τονίζεται ότι πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο με τίτλο Καθαρισμός και απολύμανση Νο2, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/press/pc.pdf

Δίνονται οδηγίες και για τις τουαλέτες, καθαριότητα, με τι πρέπει να είναι εξοπλισμένες κ.λπ., συστήνεται, εξάλλου χρήση κάδων απορριμμάτων με ποδομοχλό, δίνονται οδηγίες για τον εξαερισμό κ.ά.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος ενημερώνεται άμεσα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου λοιμωδών Νοσημάτων στο τηλέφωνο με αριθμό 22771923 ([email protected]) για καθοδήγηση όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.