Γραμματικοί επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, παραδόθηκαν επισήμως οι νέοι γραμματικοί επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας, δωρεά του Ταμείου Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank Κύπρου της Τράπεζας Κύπρου.

Ανακοίνωση από το Ογκολογικό Κέντρο, αναφέρει ότι «οι νέοι γραμμικοί επιταχυντές, επιτρέπουν τη χορήγηση θεραπευτικών τεχνικών, που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτές, όπως η ακτινοχειρουργική και η στερεοστατική ακτινοθεραπεία».

Οι δύο εκ των τριών γραμμικών επιταχυντών έχουν ρομποτικές τράπεζες θεραπείας, οι πρώτες στην Κύπρο, που επιτρέπουν την πιο ακριβή τοποθέτηση των ασθενών ειδικά για τις πιο εξειδικευμένες τεχνικές.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Λάζαρος Σαββίδης, εκ μέρους του Ογκολογικού Κέντρου, είπε ότι «και τα τρία μηχανήματα είναι εξοπλισμένα και με ενσωματωμένους αξονικούς τομογράφους κωνικής δέσμης ακτίνων-Χ για την εφαρμογή απεικονιστικά καθοδηγούμενης ακτινοθεραπείας (IGRT), επιτρέποντας την παρακολούθηση της ακτινοβολούμενης περιοχής του ασθενή σε πραγματικό χρόνο θεραπείας».

Πρόσθεσε ότι «η επιτυχία της εγκατάστασης των νέων γραμμικών επιταχυντών είναι αποτέλεσμα της άρτιας συνεργασίας της ομάδας ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας του Κέντρου, των ιατρών, των φυσικών ιατρικής, των τεχνολόγων ακτινοθεραπείας, του τμήματος πληροφορικής, καθώς και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ογκολογικού Κέντρου».

Ο κ. Σαββίδης είπε πως «η αντικατάσταση των γραμμικών επιταχυντών του Κέντρου δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ευγενή δωρεά από το Ταμείο Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank της Τράπεζας Κύπρου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του.

Σε ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ είπε ότι η δωρεά αυτή, «συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του σημαντικού έργου του Ογκολογικού Κέντρου» ενώ διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου, θα συνεχίσει να ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο που επιτελείται εκεί.

Εκ μέρους των πρώην μελών του Ταμείου Συντάξεως της Chartered Bank της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Λοϊζος Παπακωνσταντίνου, ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο στην πορεία των εργασιών του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου στο δύσκολο έργο τους».

«Ευελπιστούμε ότι η δωρεά του Ταμείου μας θα αποτελέσει μια σημαντική βοήθεια για την βελτίωση του επιπέδου της υγειονομικής φροντίδας της χώρας και μας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 14:18

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Ικανοποίηση για την προεδρική δήλωση του ΣΑ του ΟΗΕ για το Βαρώσι, εκφράζει η ΔΗΠΑ
12:32
Ισλανδία-Covid-19: Επανέρχονται κάποιοι περιορισμοί καθώς παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων
12:15
ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια της COVID-19 δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας και δεν μένουν στο σώμα μας για περισσότερο από μερικές μέρες
11:49
Παλαιστίνιος έφηβος νεκρός από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επεισοδίων
11:31
Γερμανία: Στους 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες- 150 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα
11:07
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά
10:40
Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου: Το πιο σημαντικό όπλο ενάντια στον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός
10:29
ΟΚΥΠΥ: Σταθεροποίηση παρουσιάζει το ποσοστό θετικότητας-Εξισορρόπηση νοσηλειών-εξιτηρίων
10:15
ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικής σημασίας θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΚΔ
09:59
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης
09:54
Ο Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου στο Ba1 με σταθερή προοπτική
09:34
Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης
09:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand