Επιστολή παραίτησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας΄Εμιλυς Γιολίτη προς τον ΠτΔ

Παραιτήθηκε από τη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Έμιλυ Γιολίτη.

Στην επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνει ότι, τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη αντικατάστασή της και η παρουσίασή της ως "αδύναμου κρίκου" της κυβέρνησης, καθιστούν την παραμονή της στο Υπουργείο μη παραγωγική και ιδιαίτερα προβληματική.

Η κυρία Γιολίτη σημειώνει ότι σήμερα, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων.

Εκφράζει έκπληξη, επισημαίνοντας ότι έλαβε την απάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η παρουσία της στο υπουργικό σχήμα πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης, αλλά και τη δική του.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης της είπε πως πληρώνει το πολιτικό κόστος της δίκης της παρουσίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ένεκα της σχέσης της με τον στενό οικογενειακό του περίγυρο, και των όσων κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στην επιστολή-παραίτησή της, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, η Έμιλυ Γιολίτη σημειώνει πως αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει το Υπουργείο σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία.

Επισημαίνει ότι κατά την ολιγόμηνη παραμονή της στο Υπουργείο προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν νομοσχέδια που για χρόνια βρισκόντουσαν στα συρτάρια.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι αναλήφθηκαν σημαντικές δράσεις όπως η σύσταση ειδικών κλιμακίων εντός της αστυνομίας για την βία και την σεξουαλική παρενόχληση, μειώθηκε δραστικά η φρουρά πολιτικών προσώπων και δόθηκε έμφαση στο Σχέδιο Οδικής Ασφαλείας.

Αναφέρει ακόμη ότι, ετοιμάστηκαν τα κρίσιμα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και της πάταξης της διαφθοράς και κατατέθηκαν στην Βουλή προς ψήφιση.

Όλα αυτά, προσθέτει, έγιναν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαχείριση σημαντικών πτυχών της πανδημίας και των μεταναστευτικών ροών.

"Συνεπώς, με κάθε ταπεινότητα αλλά ευθαρσώς, υποβάλλω ότι δεν είμαι εγώ, αγαπητέ Πρόεδρε, που πλήττω την εικόνα σας, και βέβαια δεν πληρώνετε κανένα πολιτικό κόστος ένεκα της δικής μου παρουσίας, " αναφέρει η Έμιλυ Γιολίτη.

Σημειώνει, ακόμη, ότι μπήκε στην πολιτική με καθαρά χέρια και με δηλωμένη οικονομική ευχέρεια, ώστε να μην αφήνονται σκιές βολέματος ή και διαφθοράς, αλλά μόνο προσφοράς. Αναφέρει, μάλιστα, ότι είναι η ίδια που υπέστη κόστος, με τη συμμετοχή της σε μια κυβέρνηση, η οποία όπως λέει, δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας.

Η κυρία Γιολίτη, αναφέρει επίσης ότι θεωρεί άκρως προσβλητική τη μη αναγνώριση του έργου της και ειδικά την άποψη του προέδρου Αναστασιάδη ότι πλήτει την εικόνα του.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 16:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικής σημασίας θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΚΔ
09:59
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης
09:54
Ο Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου στο Ba1 με σταθερή προοπτική
09:34
Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης
09:17
Ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι εξέφρασε ο δήμαρχος Αμμοχώστου
08:56
Αφγανιστάν: Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Αφγανό ομολόγό του για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη
08:47
Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει τις τουρκικές και τουρκοκυπριακές ενέργειες- Διπλωματικές διεργασίες από τη Λευκωσία για αποτροπή νέων τετελεσμένων
08:27
Πάφος: Ρολόι μεγάλης αξίας και ποσό ύψους 100 χιλιάδων ευρώ απέσπασαν διαρρήκτες
07:57
Μαρόκο: Διάσωση 368 μεταναστών στη Μεσόγειο
07:37
Φιλιππίνες: Σεισμική δόνηση 6,7 βαθμών έπληξε τη Μανίλα
07:19
Τουρκία-Covid-19: Πάνω από 10.000 τα νέα κρούσματα, στα επίπεδα Μαΐου
07:04
Ινδία: Τουλάχιστον 112 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
06:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand