Επιστολή παραίτησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας΄Εμιλυς Γιολίτη προς τον ΠτΔ

Παραιτήθηκε από τη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Έμιλυ Γιολίτη.

Στην επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνει ότι, τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη αντικατάστασή της και η παρουσίασή της ως "αδύναμου κρίκου" της κυβέρνησης, καθιστούν την παραμονή της στο Υπουργείο μη παραγωγική και ιδιαίτερα προβληματική.

Η κυρία Γιολίτη σημειώνει ότι σήμερα, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων.

Εκφράζει έκπληξη, επισημαίνοντας ότι έλαβε την απάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η παρουσία της στο υπουργικό σχήμα πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης, αλλά και τη δική του.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης της είπε πως πληρώνει το πολιτικό κόστος της δίκης της παρουσίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ένεκα της σχέσης της με τον στενό οικογενειακό του περίγυρο, και των όσων κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στην επιστολή-παραίτησή της, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, η Έμιλυ Γιολίτη σημειώνει πως αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει το Υπουργείο σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία.

Επισημαίνει ότι κατά την ολιγόμηνη παραμονή της στο Υπουργείο προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν νομοσχέδια που για χρόνια βρισκόντουσαν στα συρτάρια.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι αναλήφθηκαν σημαντικές δράσεις όπως η σύσταση ειδικών κλιμακίων εντός της αστυνομίας για την βία και την σεξουαλική παρενόχληση, μειώθηκε δραστικά η φρουρά πολιτικών προσώπων και δόθηκε έμφαση στο Σχέδιο Οδικής Ασφαλείας.

Αναφέρει ακόμη ότι, ετοιμάστηκαν τα κρίσιμα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και της πάταξης της διαφθοράς και κατατέθηκαν στην Βουλή προς ψήφιση.

Όλα αυτά, προσθέτει, έγιναν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαχείριση σημαντικών πτυχών της πανδημίας και των μεταναστευτικών ροών.

"Συνεπώς, με κάθε ταπεινότητα αλλά ευθαρσώς, υποβάλλω ότι δεν είμαι εγώ, αγαπητέ Πρόεδρε, που πλήττω την εικόνα σας, και βέβαια δεν πληρώνετε κανένα πολιτικό κόστος ένεκα της δικής μου παρουσίας, " αναφέρει η Έμιλυ Γιολίτη.

Σημειώνει, ακόμη, ότι μπήκε στην πολιτική με καθαρά χέρια και με δηλωμένη οικονομική ευχέρεια, ώστε να μην αφήνονται σκιές βολέματος ή και διαφθοράς, αλλά μόνο προσφοράς. Αναφέρει, μάλιστα, ότι είναι η ίδια που υπέστη κόστος, με τη συμμετοχή της σε μια κυβέρνηση, η οποία όπως λέει, δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας.

Η κυρία Γιολίτη, αναφέρει επίσης ότι θεωρεί άκρως προσβλητική τη μη αναγνώριση του έργου της και ειδικά την άποψη του προέδρου Αναστασιάδη ότι πλήτει την εικόνα του.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 16:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Απορρίπτουν οι δεσμοφύλακες την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως αναστέλλουν την απεργία
22:02
Foreign Office: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου
21:49
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
21:46
Με διάταγμα Πούτιν υπό ρωσική «ομοσπονδιακή ιδιοκτησία» ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
21:31
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαχικά της δικαιώματα (Βίντεο)
21:15
Αβέρωφ Νεοφύτου, Αντρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης απόψε στις δέκα στο ΡΙΚ1
21:00
OPEC+: Μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια – Την ανιούσα έλαβαν οι τιμές του πετρελαίου
20:47
Ο Πούτιν έκανε τον Καντίροφ υποστράτηγο – Φήμες ότι τον προορίζει για υπουργό Άμυνας
20:26
Πρόεδρος Κομισιόν: Μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος
20:05
Τρόποι εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας στη συνάντηση ΥΠΑΜ Κύπρου - Αυστρίας (Βίντεο)
19:40
Τα εθνικά θέματα της Κύπρου καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις θα εγείρει ο ΠτΔ σε δύο σημαντικές ευρωπαϊκές συνόδους στην Πράγα
19:20
Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η Λευκωσία για τις δηλώσεις στα κατεχόμενα γιά Αμμόχωστο και Ουνφικυπ. Θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα (Βίντεο)
19:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand