Ανασύνταξη του νομοσχεδίου για Ενιαία Εκπαίδευση, ζητούν ενδιαφερόμενες οργανώσεις

Εάν πράγματι υπάρχει πολιτική βούληση για την μετάβαση σε ένα σύστημα ενιαίας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, επιβάλλεται η ανασύνταξη του υπό συζήτηση νομοσχεδίου της Ενιαίας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα και τη φιλοσοφία των διεθνών Συμβάσεων, αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωση τους, ο  Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) Κύπρου, η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές Παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Συνδρόμου Ντάουν Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «ΜΑΖΙ».

«Προς  την  πιο  πάνω κατεύθυνση,  θεωρούμε  ιδιαίτερα  σημαντική,  τη  διενέργεια  ποιοτικών  και  ολοκληρωμένων διαβουλεύσεων με την συμμετοχή και την εξασφάλιση των θέσεων όλων των εμπειρογνωμόνων με ενασχόληση στα θέματα ενιαίας εκπαίδευσης, από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό και νομικό χώρο της Κύπρου και όλους τους υπόλοιπους Φορείς/Οργανώσεις/Συνδέσμους που μέχρι τώρα αποχώρησαν», αναφέρουν οι οργανώσεις. Καλούν «όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως τοποθετηθούν στο προτεινόμενο Νομοσχέδιο, εκφράζοντας τις απόψεις τους δημόσια».

Σημειώνουν ότι η Επιτροπή  του  ΟΗΕ  για  τα  Δικαιώματα  Ατόμων  με  Αναπηρίες,  κάλεσε  από  το  2017  την Κυπριακή Δημοκρατία όπως ετοιμάσει ένα σαφώς στοχευμένο νομοθετικό πλαίσιο για την ενιαία εκπαίδευση και την παρακολούθηση της. «Στην  μέχρι  τώρα  υπό  εισήγηση  νομοθεσία,  το  προοίμιο  της  είναι  σαφώς  προς  την  σωστή κατεύθυνση, ενώ στο περιεχόμενο και τους σχετικούς κανονισμούς της, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο», αναφέρουν. Εκφράζουν επίσης τη θέση ότι «στην πράξη νομιμοποιούνται οι πάγιες πρακτικές διαχωρισμού και οι παραβιάσεις της  υφιστάμενης νομοθεσίας του Περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νόμου του 1999, τον οποίο το ΥΠΠΑΝ ποτέ δεν εφάρμοσε στην ολότητα του».

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 10:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Οκτωβρίου
ΔΝΤ: Η οικονομική κατάρρευση του Αφγανιστάν μπορεί να προκαλέσει προσφυγική κρίση
06:10
Koμισιόν: Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας
06:08
19 Οκτωβρίου
Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την Πρέσβη της Γαλλίας
21:53
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ επιτίθεται στον εκλιπόντα
21:50
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για μια πράσινη επανάσταση
21:19
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεκκινεί επίσημα τον δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
21:00
Τουρκία: Έντονος εκνευρισμός προκάλεσε η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου
20:41
Ανασταστασιάδης - Μητσοτάκης συντονίστηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
20:21
Φώτης Φωτίου : Ζητά ανασκαφή χώρου στην Αμμόχωστο όπου φέρονται να είναι θαμμένοι Ελληνοκύπριοι
20:11
Γερμανία: Ξεκινούν την Πέμπτη το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
19:57
Κύπρος: 181 νέα κρούσματα
19:40
Ινδία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand