Την επιστροφή των πρέσβεων τους σε Μόσχα και Ουάσινγκτον, αποφάσισαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν

Την επιστροφή των πρέσβεων τους σε Μόσχα και Ουάσινγκτον, αποφάσισαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στη Γενεύη, η οποία χαρακτηρίστηκε πολύ επιτυχημένη και εποικοδομητική και με στρατηγικό ρεαλισμό, παρά τις αρχικά χαμηλές προσδοκίες.

Οι πρέσβεις είχαν αποσυρθεί νωρίτερα αυτό το χρόνο, εν μέσω της χειρότερης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων εδώ και δεκαετίες.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, δίδοντας πρώτος διάσκεψη Τύπου,

έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση και για ένα εποικοδομητικό και έμπειρο εταίρο. Είπε ότι δεν υπήρξε εχθρότητα, προσθέτοντας ότι επιθυμία και των δύο είναι να να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον μοιράζονται την κοινή ευθύνη στρατηγικής πυρηνικής σταθερότητας, για την οποία υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη, δεσμευόμενες σε διάλογο για αποτροπή ατυχημάτων - εξέλιξη η οποία θεωρείται ως η μεγαλύτερη επιτυχία της συνάντησης κορυφής.

Αναμένεται, μάλιστα, να αρχίσουν συζητήσεις σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών για διαφοροποιήσεις της συνθήκης START για μείωση των εξοπλισμών.

Είπε ότι συζητήθηκε τόσο το Ουκρανικό όσο και το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων, τονίζοντας ότι έδωσε κάθε πληροφόρηση στους Αμερικανούς για το θέμα, ενώ ανήγγειλε ότι θα λάβουν χώρα συνομιλίες για το καυτό για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε αποκατάσταση της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής στην Αρκτική.

Για το θέμα Ναβάλνι και τις διώξεις κατά της αντιπολίτευσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε την εισβολή στο Καπιτώλιο, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο στη Μόσχα.

Παράλληλα τόνισε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε το ζήτημα Αμερικανών πολιτών οι οποίοι κρατούνται στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο συμβιβασμού, ενώ δεν αποκλείεται και η ανταλλαγή.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2021 - 20:02

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.