Ανοίγει η ινδική αγορά για τα κυπριακά Επενδυτικά Ταμεία

Διάταγμα που εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της Ινδίας ενισχύει τις προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA).

«Η τεράστια αγορά της Ινδίας είναι πλέον ανοικτή για τα κυπριακά εποπτευόμενα Επενδυτικά Ταμεία και για εποπτευόμενους διαχειριστές Επενδυτικών Ταμείων. Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, το Υπουργείο Οικονομικών της Ινδίας, εξέδωσε Διάταγμα με βάση το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία πλέον κατηγοριοποιείται ως χώρα «Κατηγορίας Ι» για σκοπούς του Κανονισμού 5 (a) (aiv) των Κανονισμών SEBI, οι οποίοι αφορούν τα ξένα χαρτοφυλάκια επενδυτών», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, επαρκώς εποπτευόμενα Επενδυτικά Ταμεία αλλά και μη εποπτευόμενα Ταμεία των οποίων όμως ο Διαχειριστής (investment manager) εποπτεύεται, υπάγονται σε πιο χαλαρές απαιτήσεις ΚΥC (Know Your Client) και σε μεγαλύτερα όρια συναλλαγών, ενώ επιτρέπεται να επενδύουν και σε εξερχόμενες άμεσες επενδύσεις (ODIs).

Ο CIFA αναφέρει ότι συγκεκριμένες εξελίξεις σηματοδοτούν νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των Επενδυτικών Ταμείων στην Κύπρο.

«Η ινδική αγορά έχει τεράστιες προοπτικές και η αποδοχή των κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων μάς επιτρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας για να προσελκύσουμε επενδυτές από την Ινδία», σχολίασε ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος αποτελεί την ιδανική πύλη για επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα κόμβο για επενδύσεις σε τρίτες χώρες, ανάμεσα τους και η Ινδία για την οποία πλέον οι προοπτικές διανοίγονται διάπλατα. Ανέφερε ακόμα ότι ως μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης, η Κύπρος προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στους επενδυτές, αλλά και πρόσβαση σε μία αγορά με περισσότερους από 500 εκατ. πολίτες.

Ο CIFA σημειώνει επίσης ότι ο τομέας των συλλογικών επενδύσεων, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τους Οργανισμούς Συλλογικών και Εναλλακτικών Επενδύσεων και για τους διαχειριστές επενδυτικών ταμείων. Σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκαθίδρυσης και λειτουργίας των επενδυτικών οργανισμών, η Κύπρος, αναφέρεται, αποτελεί σήμερα ένα απόλυτα ανταγωνιστικό σημείο εισόδου στην ελεγχόμενη αγορά των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2021 - 10:10

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.