Ν.Παπαδόπουλος: "Το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να συμμετέχει σε Κυβέρνηση με την οποία έχει σημαντικές πολιτικές διαφορές"

Το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια Κυβέρνηση με την οποία έχει σημαντικές πολιτικές διαφορές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδοπουλος, μετά την πρωινή συνάντησή του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, παράλληλα, πως "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμβάλουμε εποικοδομητικά για να προωθήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη Βουλή", σημειώνοντας πως "αναμένουμε και από την Κυβέρνηση να δείξει την ίδια εποικοδομητική διάθεση".

"Άκουσα με προσοχή τα όσα σήμερα ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα μεταφέρω αυτά που μου έχει πει στα συλλογικά όργανα του κόμματός μας", είπε ο κ. Παπαδόπουλος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

"Αυτό που ξεκαθαρίσαμε σήμερα ως ΔΗΚΟ είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε μια Κυβέρνηση με την οποία έχουμε σημαντικές πολιτικές διαφορές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς", πρόσθεσε.

Σημείωσε πως "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμβάλουμε εποικοδομητικά για να προωθήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη Βουλή. Το ΔΗΚΟ έχει αποδείξει ότι παρά το ότι είναι κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να στηρίζει πρωτοβουλίες νομοθετικές, πολιτικές προτάσεις σε νομοσχέδια που είναι επωφελή για τον τόπο και τον λαό μας", επεσήμανε.

Φυσικά, πρόσθεσε, "αναμένουμε και από την Κυβέρνηση να δείξει την ίδια εποικοδομητική διάθεση σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο αυτών των μεταρρυθμίσεων".

Ερωτηθείς τι περιέχει το σημείωμα που κρατούσε εξερχόμενος του Προεδρικού, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί η Κυβέρνηση να προωθήσει την αμέσως επόμενη περίοδο.

Αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις έχουμε πρόθεση να εξετάσουμε στα συλλογικά όργανα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα φέρει ένσταση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που θα κάνει, προσεγγίσει πρόσωπα που πρόσκεινται στο ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως "δεν μπήκαμε σε μια νέα συζήτηση".

Επανέλαβε ότι "δεν μπορούμε ως κόμμα να συμμετάσχουμε σε μια Κυβέρνηση με την οποία έχουμε πολιτικές διαφορές. Όμως είμαστε διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προτάσεις για προώθηση μεταρρυθμίσεων με εποικοδομητική διάθεση, νοούμενου φυσικά ότι και η Κυβέρνηση θα δείξει την ίδια εποικοδομητική διάθεση από την άλλη πλευρά".

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2021 - 10:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Το Νοσοκομείο Αναφοράς επισκέφθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
13:15
Έξι παιδάκια νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο
13:01
Ολυμπιακοί αγώνες: Την Παρασκευή 30/7 σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ οι ημιτελικοί αγώνες ανδρών στο τένις
12:42
ΤΟΚΙΟ 2020: Με Παρέλλη αρχίζει ο στίβος
12:34
Αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων κατά κορονοϊού από 1η Αυγούστου
12:30
ΤΟΚΙΟ 2020; Δεν βγήκε ο αγώνας στον Ανδρέα Μακρή
12:25
Πυροβολισμοί εναντίον οικίας τα ξημερώματα στη Λεμεσό
12:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand