Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ

"Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μας διαβεβαίωσε ότι η Αμερική επέστρεψε και τον πιστεύουμε", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - ΗΠΑ που διεξήχθη σήμερα στις Βρυξέλλες παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν την ανανεωμένη δέσμευση των Αμερικανών. Και νομίζω ότι η πολύ εντατική συνεδρία μας ήταν πολύ καλή και πολλά υποσχόμενη", επεσήμανε ο Σ.Μισέλ.

"Οι ομάδες μας συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς ομολόγους τους για να προετοιμαστούν για αυτήν τη σύνοδο κορυφής, αλλά και για να μας επιτρέψουν να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός σήμερα, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας για την προώθηση των κοινών αξιών μας", τόνισε ο Σ.Μισέλ μιλώντας στον Τύπο μετά το πέρας της Συνόδου.

"Έχουμε, νομίζω, αρκετά ξεκάθαρη άποψη για το μέλλον, είμαστε πολύ ευτυχείς που έχουμε έναν συνεργάτη", επεσήμανε και σημείωσε ότι "είμαστε στη λειτουργία της ακρόασης, ακούμε ο ένας τον άλλον και μπορούμε να δούμε τον δρόμο μας προς τα εμπρός για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις λύσεις και το αμοιβαίο όφελος".

Ο Πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι "μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαμορφώσαμε μεγάλο μέρος του περασμένου αιώνα και τώρα ήρθε η ώρα να διαμορφώσουμε και αυτόν τον αιώνα. Είπα ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να οικοδομήσουν ένα νέο ιδρυτικό σύμφωνο για τη Συμμαχία μας, και έναν καλύτερο κόσμο. Και θέλουμε να εργαστούμε αμέσως. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε μια στρατηγική συζήτηση τον περασμένο Δεκέμβριο, σχετικά με τη διατλαντική μας σχέση. Φιλοξενούσαμε τον Πρόεδρο Μπάιντεν σε μια εικονική συνάντηση τον Μάρτιο και στη συνέχεια οι ομάδες μας δούλεψαν και διαπραγματεύθηκαν πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες και ώρες για να μετατρέψουμε τις προθέσεις μας σε πολύ συγκεκριμένες και λειτουργικές αποφάσεις. Και το αποτέλεσμα είναι μια ευρεία κοινή δήλωση", εξήγησε ο Σ.Μισέλ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2021 - 16:29

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Αυγούστου
ΣΕΑ: Καλούνται οι παίκτες του Κυπριακού να συμβάλλουν στη λύση και να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία
21:28
Τρεις θάνατοι και 580 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη
20:48
Ορκίστηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί
20:21
Ανακαλούνται παρτίδες ντόνατ λόγω οξειδίου του αιθυλενίου
19:57
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική, καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή
19:39
Βρετανία: Στο ΣΑ του ΟΗΕ φέρνει το Λονδίνο την επίθεση στο τάνκερ στα ανοιχτά του Ομάν
19:14
Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ την Πέμπτη
18:57
Στη Σιβηρία η κλιματική αλλαγή προκαλεί τεράστιες πυρκαγιές
18:27
Ελλάδα: 2.800 κρούσματα και 12 θάνατοι
17:54
Kίτρινη προειδοποίηση από Τμήμα Μετεωρολογίας, σε ισχύ από 1 τα ξημερώματα ως απόγευμα Παρασκευής
17:46
Ελλάδα: Εκκενώνονται προληπτικά άλλες 10 κοινότητες της Ηλείας
17:13
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 6/8
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand