Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν

Ακόμη και σε μια πόλη σαν τη Γενεύη, συνηθισμένη στα μεγάλα διπλωματικά γεγονότα, η συνάντηση κορφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ένα σημαντικό γεγονός που απαιτεί την ανάπτυξη μιας τεράστιας δύναμης που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο ηγετών.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί, στρατιωτικοί και άλλα μέλη υπηρεσιών ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί για να φροντίσουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα το πάρκο και η βίλα La Grange, όπου Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν για μερικές ώρες αύριο, είναι περικυκλωμένα από μεταλλικά οδοφράγματα με συρματόπλεγμα. Όλη η συνοικία και τα περίχωρά της είναι αποκλεισμένα.

Τα μέτρα ασφαλείας όμως δεν περιορίζονται εκεί. Μπροστά από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα η μία από την άλλη, βρίσκονται δεκάδες Ελβετοί στρατιώτες, οι οποίοι έχουν πάει στη Γενεύη για να στηρίξουν τη διπλωματική αστυνομία, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξωτερική προστασία πολλών πρεσβειών στην πόλη.

Κοντά στην έδρα του ΟΗΕ και μερικές δεκάδες μέτρα από τη ρωσική πρεσβεία βρίσκεται το ξενοδοχείο Intercontinental, το οποίο έχει μετατραπεί σε φρούριο για να υποδεχθεί τον Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα περάσει σήμερα το βράδυ στη Γενεύη. Αντίθετα ο Πούτιν θα φτάσει στην ελβετική πόλη αύριο, λίγο πριν τη συνάντησή τους.

«Το έργο της αστυνομίας της Γενεύης είναι τιτάνιο, το έχετε παρατηρήσει. Μπορούν να βασίζονται στη στήριξη του στρατού, της αστυνομίας από άλλα καντόνια και των τοπικών τους συνεργατών», επεσήμανε ο Στεφάν Τεμέρ υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Περίπου το 95% των αστυνομικών της Γενεύης βρίσκεται επί ποδός, με 900 αστυνομικούς να έχουν φτάσει στην πόλη από άλλες περιοχές της Ελβετίας.

Παράλληλα η Πολεμική Αεροπορία της Ελβετίας έχει αναλάβει να συνδράμει τα εναέρια μέσα της αστυνομίας σε περίπτωση που παραβιαστεί η ακτίνα απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Γενεύη, η οποία έχει οριστεί στα 50 χιλιόμετρα. Εξάλλου έχουν τοποθετηθεί συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα τεράστια μποτιλιαρίσματα, οι αρχές της Γενεύης ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να εργαστούν από το σπίτι τους.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2021 - 14:24

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.