Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση, έχουμε πολλές διαφωνίες, δήλωσε ο Θεοπέμπτου

Έχουμε τόσες πολλές διαφωνίες που δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, μετά τη σημερινή του συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως "είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας, με αγαστή συνεργασία να προωθήσουμε τις σωστές πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον, τα σωστά προγράμματα που θα επιφέρουν και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών είπε πως "συζητήσαμε τα διάφορα προγράμματα που αναφέρονται στο Ταμείο Ανάκαμψης ιδιαίτερα".

Επεσήμανε πως "έχουμε ένα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας στη Βουλή όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αλλά και ιδιαίτερα τα θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία θα δημιουργήσουν και πιο πολλές δουλειές και για τούτο τον λόγο εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όσον μπορούμε για να προωθηθούν οι σωστές πολιτικές που θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας, θα προστατευτεί το περιβάλλον, η κοινωνία και η οικονομία μας".

Έχουμε όμως, πρόσθεσε, "και μια σειρά από ενστάσεις όσον αφορά τη στάση της Κυβέρνησης σε πάρα πολλά περιβαλλοντικά θέματα και είχα την ευκαιρία να τα μεταφέρω τούτα τα θέματα στον Πρόεδρο και τις ανησυχίες μας όσον αφορά τα περιβαλλοντικά και άλλα θέματα στα οποία εμείς διαφωνούμε με τις δράσεις της Κυβέρνησης και τις πολιτικές".

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως "στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα τεράστιο ποσό γύρω στα 400 εκατομμύρια αναφέρονται στην Πράσινη Ανάπτυξη. Το ποια προγράμματα έχουν μπει μέσα και πως θα υλοποιηθούν, ποιες επιλογές θα γίνουν έχει τεράστια σημασία αν θα έχεις αποτέλεσμα αυτό που θέλεις", επεσήμανε.

Υπογράμμισε πως "η Πράσινη Ανάπτυξη με τις σωστές πολιτικές είναι αυτή που δημιουργεί και πάρα πολλές θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς".

Συζητήσαμε και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, των κοινοτήτων του Ακάμα γιατί μέσα σε αυτά τα πλαίσια μπορεί πραγματικά με τις σωστές πολιτικές να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, είπε.

Ερωτηθείς αν η όποια στήριξη θα είναι εντός της Κυβέρνησης, ο κ. Θεοπέμπτου απάντησε: "Όχι φυσικά. Έχουμε τόσες πολλές διαφωνίες που δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση".

Πρόσθεσε πως "δεν έχω μιλήσει για στήριξη. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας, με αγαστή συνεργασία να προωθήσουμε τις σωστές πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον, τα σωστά προγράμματα που θα επιφέρουν και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το θέμα της πρότασης για την προεδρία της Βουλής, ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως "ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι είχαν έλθει σε συμφωνία στην οποία συμφωνούσαν, από ότι είχα αντιληφθεί και το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ, όπου θα γινόταν εκλογή του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην προεδρία της Βουλής και εάν για παράδειγμα τις εκλογές του 2023 ο Πρόεδρος του εκλεγόταν προερχόταν από ένα μπλοκ το οποίο ήταν μέσα και το ΑΚΕΛ για την υποστήριξη του Προέδρου θα παραιτείτο και θα πήγαινε η προεδρία της Βουλής σε ένα βουλευτή του ΔΗΣΥ".

Ερωτηθείς γιατί χάλασε η συμφωνία αυτή, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε πως "δεν έχω αντιληφθεί ακόμα ακριβώς τι έχει χαλάσει στη συμφωνία αλλά χάλασε το απόγευμα πριν την Ολομέλεια. Θα πρέπει να απευθυνθείτε αλλού για να μάθετε τις λεπτομέρειες".

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2021 - 12:01

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ουκρανία-δημοψήφισμα: Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία
21:58
O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών
21:52
Την προσήλωση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ επανέλαβε εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ
21:05
Δένδιας: θα αποτύχουν οι πολιτικές όσων χωρών επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τον συνοριακό χάρτη
20:11
Ένα μήνα φυλάκιση επέβαλε στον Ανδρέα Σουτζιή το στρατιωτικό δικαστήριο στα κατεχόμενα
19:00
Τρεις αγωγοί του Nord Stream υπέστησαν μεγάλες ζημιές
18:48
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ιράν στην Κύπρο
18:22
Ελεγκτική Υπηρεσία: Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι το νέο Σχέδιο της εταιρείας ήταν παράνομο και το τερματίζει
17:52
Μέτωπο με την Γερμανία άνοιξε σήμερα το Τουρκικό ΥΠΕΞ
17:28
Πράσινη οικονομική ανάπτυξη υποσχέθηκε ο Στάρμερ των Εργατικών - Κατηγόρησε τους Τόρις για διχασμό και ανικανότητα
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού (27/09/22)
16:38
Τα Υπ.Οικονομικών και Μεταφορών τερματίζουν τις διαπραγματεύσεις με Hermes
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand