ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο ανέφερε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στην εκδήλωση «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826» στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826» στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας, ανέφερε πως παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που επικρατεί δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο.

Δεν μπορεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων να είναι το μέλλον του τόπου μας ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών και είπε πως σήμερα, που όσο ποτέ άλλοτε βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα από την Τουρκία ας πάρουμε τα απαραίτητα διδάγματα από τον αγώνα του 1821.

Είναι σαφείς οι στόχοι και η προσέγγιση της τουρκικής πλευράς ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Είναι σαφές ότι οι επιδιώξεις της στην ευρύτερη περιοχή δεν στρέφονται μόνο ενάντια στην Κύπρο και την Ελλάδα τις οποίες η Τουρκία προσεγγίζει ως ενιαίο χώρο, αλλά εκτείνονται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με χρονικό ορόσημο το 2023.

Ας αναλογιστούμε, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών τις δικές μας ευθύνες μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και με ομοψυχία να εργαστούμε από κοινού, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό από δικής μας πλευράς για να απελευθερώσουμε τούτο τον τόπο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου.

Με το βλέμμα στραμμένο στον στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ, εργαζόμαστε για μια βιώσιμη λύση για την πολύπαθη Κύπρο μας, μια λύση που θα διασφαλίσει ειρήνη, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2021 - 07:21

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Το Νοσοκομείο Αναφοράς επισκέφθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
13:15
Έξι παιδάκια νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο
13:01
Ολυμπιακοί αγώνες: Την Παρασκευή 30/7 σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ οι ημιτελικοί αγώνες ανδρών στο τένις
12:42
ΤΟΚΙΟ 2020: Με Παρέλλη αρχίζει ο στίβος
12:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand