EURO 2020: Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέρρευσε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μεταξύ της Δανίας και της Φινλανδίας, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Ιντερ κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς στο 42ο λεπτό του αγώνα και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και μετά από αρκετά λεπτά αγωνίας, με τη χρήση απινιδωτή, κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, να μεταφερθεί με φορείο στα αποδυτήρια και αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Δανίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, σήμερα το πρωί, έστειλε χαιρετισμούς στους συμπαίκτες του.

«Σήμερα το πρωί μιλήσαμε με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έστειλε τους χαιρετισμούς στους συμπαίκτες του. Η κατάστασή του είναι σταθερή και συνεχίζει να νοσηλεύεται για περαιτέρω εξετάσεις», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όλα τα ΜΜΕ της Δανίας (και του κόσμου) ασχολούνται με τις δραματικές στιγμές του 29χρονου σταρ και όλοι στέκονται στη στάση του αρχηγού της εθνικής, Σίμον Κιάερ.

Ο κεντρικός αμυντικός της Μίλαν ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και έδρασε ακαριαία στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα μετά την κατάρρευση του συμπαίκτη του, σώζοντάς του, στην κυριολεξία, τη ζωή.

Ο Κιάερ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Ερικσεν. Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία γονάτισε δίπλα στον άσο της Ιντερ, που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Τον γύρισε σε στάση ανάτασης, του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του συμπαίκτη του, προσπαθώντας να βοηθήσει την αναπνοή του και τα κατάφερε.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Όταν ανέλαβαν οι γιατροί, ο Κιάερ ζήτησε από τους σοκαρισμένους συμπαίκτες του να σχηματίσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από τον Έρικσεν, έτσι ώστε να προστατέψουν την ιδιωτικότητά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Τέλος, μαζί με τον τερματοφύλακα της ομάδας, Κάσπερ Σμάιχελ, ήταν αυτός που συγκράτησε τη γυναίκα του Έρικσεν, η οποία σε κατάσταση σοκ, κατέβηκε από τις κερκίδες και θέλησε να πλησιάσει το σημείο, όπου είχε καταρρεύσει ο σύζυγος της.

«Η χώρα έχει έναν νέο εθνικό ήρωα. Τον Σίμον Κιάερ», ανέφερε σχετικά η κρατική τηλεόραση της Δανίας.

Στο μεταξύ, ο Κάσπερ Χιούλμαντ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία (0-1) για το EURO 2020, χθες το βράδυ.

Συγκλονισμένοι απ΄ όσα διαδραματίσθηκαν με την κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν στον αγωνιστικό χώρο και τις προσπάθειες του ιατρικού επιτελείου για ανάνηψη του 29χρονου μεσοεπιθετικού, ο προπονητής της Δανίας και ο ιατρός της αποστολής, Μάρτιν Μπόεσεν, αποκάλυψαν λεπτομέρειες, που έζησαν μόνο όσοι βρέθηκαν κοντά στον άσο της Ιντερ.

«Μας κάλεσαν στο γήπεδο όταν ο Κρίστιαν κατέρρευσε, δεν τον είχα δει να πέφτει, αλλά ήταν σαφές ότι ήταν αναίσθητος», είπε ο Μπόεσεν και πρόσθεσε: «Όταν φθάσαμε κοντά του, ήταν γυρισμένος στο πλάι, αλλά ανέπνεε και μπορούσα να νιώσω τον παλμό του. Όμως ξαφνικά, όλα άλλαξαν και αρχίσαμε να του δίνουμε καρδιακή υποστήριξη με απινιδωτή. Τελικά όλα πήγαν καλά και μου μίλησε πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο».

Όσον αφορά στον Χιούλμαντ, σχολίασε: «Περάσαμε από την κόλαση. Όταν ένας από εμάς ξαπλώνει εκεί παλεύοντας για την ζωή του, είναι κάτι που με αγγίζει και επηρεάζει τους παίκτες. Και πρέπει να πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου, οι οποίοι κατάφεραν να παίξουν το δεύτερο ημίχρονο. Είναι εντυπωσιακό. Είναι μια φανταστική ομάδα για την οποία είμαι πολύ υπερήφανος».

Εξάλλου, με ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα μέσω των social media, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έσπευσε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο CR7 αναφέρει: «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές είναι με τον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ενωμένος ελπίζοντας για καλά νέα. Υπολογίζω να σε βρω σύντομα στον αγωνιστικό χώρο, Κρις! Μείνε δυνατός» έγραψε ο σταρ της Γιουβέντους, ο οποίος τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι αντίπαλος με τον Δανό άσο στη Serie A, στο πλαίσιο αναμετρήσεων της «Γηραιάς Κυρίας» με την Ίντερ.

Ο Ρομέλου Λουκάκου, έζησε -όπως και ολόκληρη η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα- ώρες αγωνίας, με το σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στον αγώνα Δανία-Φινλανδία (0-1), όταν στο 42ο λεπτό ο Κρίστιαν Ερικσεν κατέρρευσε κι έμεινε για αρκετά λεπτά στο χορτάρι του «Πάρκεν».

Ο Λουκάκου ήταν ο πρωταγωνιστής στην άνετη επικράτηση επί της Ρωσίας με 3-0 και αφιέρωσε τα δύο γκολ που σημείωσε στον συμπαίκτη του στους πρωταθλητές Ιταλίας, ενώ περιγράφοντας όσα έζησε τις ώρες αγωνίας, είπε: «Έκλαιγα πριν τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την νίκη, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα να παίξω γιατί σκεπτόμουν τον Κρίστιαν Ερικσεν. Και του αφιερώνω αυτά τα δύο γκολ. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Οι σκέψεις μου είναι με τη γυναίκα και τα παιδιά του».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό του αγώνα με τη Ρωσία, ο Λουκάκου έτρεξε προς την κάμερα φωνάζοντας: «Κρις, Κρις, μείνε δυνατός, σ `αγαπώ».

Ο Τεέμου Πούκι, είναι ένας από τους ανθρώπους που έζησαν από κοντά το συγκλονιστικό περιστατικό με την κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν, στον αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία (0-1).

Και μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο έμπειρος επιθετικός των νικητών, διηγήθηκε τι συνέβη εκείνες τις στιγμές, αλλά και τι ακολούθησε: «Πρέπει να πω, ότι ήταν σίγουρα, ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες της καριέρας μου. Ας ελπίσουμε ότι όλα έχουν πάρει καλύτερη κατεύθυνση τώρα. Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που θα αποφασίσει η ομάδα της Δανίας και ήμασταν έτοιμοι να ακολουθήσουμε όποια απόφαση. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε στο γήπεδο. Αλλά μόλις ακούσαμε ότι όλα φαίνονται καλά, αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε και πάλι στο ματς. Στο τέλος, είμαστε χαρούμενοι για την νίκη. Η ατμόσφαιρα μετά το παιχνίδι δεν ήταν τόσο λαμπρή όσο συνήθως, αλλά έχουμε πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς».

Οι προειδοποιήσεις της FIFPro και τα παράπονα των παικτών για το εξοντωτικό πρόγραμμα

Όλος ο πλανήτης μιλά για τις δραματικές στιγμές του Κρίστιαν Ερικσεν χθες στην Κοπεγχάγη στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το EURO.

«Τώρα είναι η ώρα να τεθεί το θέμα του εξοντωτικού αγωνιστικού προγράμματος των παικτών» αναφέρει η ανακοίνωση της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών (FIFPro), η οποία σκοπεύει ν` αναλάβει πρωτοβουλίες για να πιέσει τη FIFA και την UEFA.

Μάλιστα η FIFPro είχε αποστείλει επιστολή στις διεθνείς ομοσπονδίες και είχε επισημάνει το εξαντλητικό πρόγραμμα των αγώνων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, το οποίο έχει επιβαρύνει όλους τους ποδοσφαιριστές. Σε αυτή την επιστολή είχε ζητήσει να λάβει μέτρα, προκειμένου στο μέλλον το πρόγραμμα των αγώνων να είναι καλύτερο και να υπάρχει δυνατότητα για ξεκούραση.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της FIFPro, η οποία έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων από παίκτες σε όλον τον κόσμο.

Πριν από δέκα ημέρες μάλιστα, ο Πολωνός σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δημοσιοποίησε τα παράπονα του για το αγωνιστικό πρόγραμμα της UEFA και της FIFA.

«Πολλοί ξεχνούν πως είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Δεν μπορούμε να παίζουμε τόσα παιχνίδια σε μια σεζόν και να περιμένεις να έχουμε και καλή απόδοση», είχε τονίσει σε συνέντευξη του στην αγγλική εφημερίδα «The Times» και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για τους παίκτες, αλλά και τις ομάδες, καθώς δεν μπορούν ν` ανταποκριθούν σ` ένα τόσο φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Αυτό πρέπει ν` αλλάξει».

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2021 - 16:41

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.