Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, 2.388 υποψήφιοι θα παρακαθίσουν στα Μαθηματικά Κοινού Κορμού, ενώ οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, με τα εξεταζόμενα μαθήματα: Ιστορία, Πληροφορική, Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών, Φυσική 4ωρο Τεχνικών Σχολών .

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στην Ιστορία θα παρακαθίσουν 1.163, στην Πληροφορική 791, στα Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών 596.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι προχωρούν οι βαθμολογήσεις και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν με τις βαθμολογήσεις, τους οπτικούς ελέγχους, τις καταχωρήσεις, «ωσότου καταφέρουμε να βγάλουμε τα αποτελέσματα για σκοπούς απόλυσης», όπως είπε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται τα αποτελέσματα τόσο για απόλυση όσο και για εισδοχή στα ΑΑΕΙ της Κύπρου, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι αναμένονται προς την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη, ούτως ώστε να σταλούν στα σχολεία για να μπορέσουν να βγουν τα απολυτήρια, ενώ για την κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας αναμένονται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι το εξεταστικό δοκίμιο διορθώνεται από δύο βαθμολογητές με καλυμμένα τα στοιχεία, δεν βλέπει ο ένας βαθμολογητής τι βαθμό έδωσε ο άλλος και στη συνέχεια εάν υπάρχει μεταξύ των δύο βαθμολογητών 10% διαφορά ή και μικρότερη, τότε ο τελικός βαθμός είναι ο μέσος όρος εκείνων των δύο.

«Εάν είναι παραπάνω, τότε ξανά καλύπτονται οι βαθμολογήσεις και πάει για αναβαθμολόγηση από τρίτο βαθμολογητή και μετά είναι ο μέσος όρος εκείνων των τριών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε μέχρι στιγμής η εξεταστική διαδικασία, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι όλα κύλησαν όλα ομαλά.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία των Ειδικών Εκπαιδευτικών Κέντρων για κρούσματα και επαφές, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι όλα λειτούργησαν άψογα με τα Ειδικά Εκπαιδευτικά Κέντρα.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2021 - 08:23

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.