Στην Κύπρο ο Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγιας Ναπας

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως όσες φορές και να έρθει στην Κύπρο το προσκύνημα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία πόσο μάλλον με αυτή την συγκυρία της επετείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και της Μοναδικής μάχης της Αγίας Νάπας στις 17 Μαρτίου 1826. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Έφτασε στην Κύπρο ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με την σύζυγο του Βλασία Πελτσεμή Παυλόπουλου στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγιας Ναπας και του Συνδέσμου Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής «Άρωμα»Αγίας Νάπας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της Μοναδικής Μάχης της Αγίας Νάπας στις 17 Μαρτίου 1826.

IMG_0100.jpg

Σε δηλώσεις, από το αεροδρόμιο Λάρνακας Γλαύκος Κληριδης, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως ''είναι προσκύνημα στην Κύπρο για μένα. Για πολλοστή φορά αλλά όσες φορές και να έρθω στην Κύπρο το προσκύνημα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία πόσο μάλλον με αυτή την συγκυρία για την οποία ευχαριστώ και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρήστο Ζαννέττο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και φίλο μου Νίκο Αναστασιάδη και ιδίος τον φίλο μου τον Γιώργο Γεωργή''.

Θέλω να τονίσω, ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επέτειος γιορτάζοντας εδώ στα ματωμένα χώματα της μαρτυρικής Κύπρου τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας του 1821 με αφετηρία την ιστορική μάχη της Αγίας Νάπας. Αυτή η μάχη που έγινε στις 17 Μαρτίου 1826, την μόνη μάχη αλλά μας διδάσκει πολλά σήμερα και αυτό θα τονίσω στην ομιλία μου το λέω και από τώρα.

IMG_0099.jpg

Αυτή η μάχη και η επέτειος που γιορτάζουμε μας διδάσκει ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ''ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ακόμη στο πλαίσιο της εθνεγερσίας. Ένα κομμάτι της Κύπρου τελεί ακόμη υπό τουρκικό ζυγό. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ ανέφερε. Γι 'αυτό για εμάς τους Έλληνες απανταχού της γης, είπε και για όλο τον ελληνισμό η εθνεγερσία συνεχίζεται και θα μαστε εδώ μέχρι να ελευθερωθεί και το τελευταίο κομμάτι της κυπριακής γης. Μέχρι να αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία την οντότητα της και την κυριαρχία που της αναλογεί και με βάση το Διεθνές και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο'' ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπολους.

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε πως ''η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι μία και αδιαίρετη πρέπει να υπάρξει μια κυπριακή ομοσπονδία, όχι συνομοσπονδία το τονίζω, πρέπει αυτή η ομοσπονδία να έχει μια προσωπικότητα μια ιθαγένεια και το κυριότερο από όλα πλήρη κυριαρχία που σημαίνει πως δεν νοούνται στο κυπριακό έδαφος ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήσεις τρίτων. Και να ξεκαθαρίσουμε ανέφερε, ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους εισβολείς στην Κύπρο. Όταν λέμε για τρίτους εννοούμε κάθε τρίτο. Πρέπει η κυριαρχία να αποκατασταθεί είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε πως ''όλος ο ελληνισμός με αρραγή ενότητα να καταθέσει τον οβολό του για τούτη την μαρτυρική Κύπρο. Γι αυτό ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ''είμαστε εδώ για να θυμόμαστε το χρέος ότι ο αγώνας συνεχίζεται για να θυμόμαστε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε την διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαική Ένωση, γιατί είναι ντροπή το γεγονός ότι διαρκεί ακόμα αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα που προσβάλλει βάναυσα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό τιμούμε σήμερα και στην μνήμη των προγόνων μας τους λέμε ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση''.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτος καλωσόρισε τον τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην Κύπρο καθώς επίσης και την σύζυγο του.

Ο Χρήστος Ζαννέτος δήλωσε πως ''ο κ. Παυλόπουλος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση μας να είναι σήμερα μαζί μας εδώ για τους διήμερους εορτασμούς για μια ιστορική εθνική επέτειο την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μας τιμά ιδιαίτερα και τον ευχαριστώ πολύ ανέφερε ο κ. Ζαννέττος, και είπε πως το χρέος και η υποχρέωση είναι σε όλους μας να δώσουμε στις νέες γενιές αυτό που οι προγονοι μας, μας έχουν χαρίσει σήμερα για να είμαστε σήμερα εμείς εδώ, το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Εμείς ως Δήμος Αγίας Νάπας ανέφερε ο Χρήστος Ζαννέτος, μετά από την ανακάλυψη αυτού του ιστορικού γεγονότος έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα και στις πολιτιστικές μας δραστηριότητες αυτό το ιστορικό γεγονός και κάθε χρόνο θα τιμούμε αυτή την μεγάλη γιορτή διότι ως έχω αναφέρει είναι υποχρέωση μας και θέλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ειδικά και για την ελευθερία αυτού του τόπου που ονομάζεται Κύπρος.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2021 - 11:35

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ακάρ: Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο
09:52
Γενικός Ελεγκτής: Άκουσα με έκπληξη τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ -Δεν μπορούν κρατικοί αξιωματούχοι να υιοθετούν τα επιχειρήματα ιδιωτικής εταιρείας
09:19
Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης για τη διαχείριση των αεροδρομίων ήταν διάφανη και νόμιμη
08:46
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Μεγάλες ζημιές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας στη βαλτική θάλασσα
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand