Την 1η Ιουλίου η ακρόαση για προσωρινά απαγορευτικά διατάγματα κατά μέτρων, εναντίον ΚΔ και Υπουργού Υγείας

Την 1η Ιουλίου έχει οριστεί για ακρόαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η αίτηση για έκδοση προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων κατά των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας, η οποία στρέφεται πλέον μόνο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται παράλληλα ότι η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών τη Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής.

Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σε σχέση με την υπόθεση στην οποία 103 πρόσωπα ενάγουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Υπουργό Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής για τη νομιμότητα και ισχύ των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας ως τρόπου διαχείρισης της πανδημίας COVID-19.

«Μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, οι ενάγοντες αποδέχτηκαν να αποσύρουν την αίτηση για έκδοση προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον όλων των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα η αίτηση εναντίον τους να απορριφθεί», αναφέρεται.

Η Νομική Υπηρεσία, προστίθεται, «εισηγήθηκε επίσης την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Υπουργός Υγείας, οι οποίοι εκπροσωπούνται από ομάδα δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, έφεραν ένσταση στην έκδοση των πιο πάνω προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έδωσε οδηγίες όπως υποβάλουν γραπτώς την ένστασή τους έως τις 23 Ιουνίου 2021, με την αίτηση να ορίζεται για ακρόαση την 1η Ιουλίου 2021», καταλήγει η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2021 - 11:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο Ιράν, το αποτέλεσμα αναμένεται σήμερα
09:33
Παγκόσμια, χιλιάδες τα κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι
09:00
Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία για το τριήμερο του Κατακλυσμού
08:39
Eλλάδα:Επαναλειτουργούν από σήμερα οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και οι υπηρεσίες ευεξίας
08:06
Θανατηφόρο δυστύχημα στη Νήσου.Θύμα της ασφάλτου ο Ραφαήλ Γρηγορίου, 22 ετών από τα Λατσιά
07:31
Πού να εξεταστείτε δωρεάν σήμερα Σάβββατο
06:51
Νέα χαλάρωση των περιορισμών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρούτε
06:44
Μία δόση των εμβολίων της Pfizer ή της AstraZeneca μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας κατά 75%
06:36
Αποκαθίσταται από τις 28 Ιουνίου η αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Ρωσίας
06:30
18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand