Στην Ελλάδα ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για το θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας

Το σχέδιο νόμου «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», καθώς 5 υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί σε αυτό, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Επί της Αρχής του νομοσχεδίου, «υπέρ» ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν τελικά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ με το «παρών» τάχθηκε η Ελληνική Λύση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου επέκρινε την αρνητική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τηλεργασίας στο δημόσιο, λέγοντας πως «για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η Αριστερά αποτελεί δύναμη αντίδρασης, οπισθοδρόμησης, άρνησης οποιωνδήποτε εξελίξεων, τελικώς ένα βαρίδι για την πρόοδο της κοινωνίας». Σήμερα, είπε, «ψηφίσατε όχι επί της Αρχής σε ένα νομοσχέδιο που ρυθμίζει την τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και δείξατε ότι είστε καταρχήν αντίθετοι με την τηλεργασία στον δημόσιο τομέα». Σε ένα νομοσχέδιο όπου θέτει την δυνατότητα τηλεργασίας να είναι προαιρετική για τον εργαζόμενο. Που δεν επηρεάζει την υπηρεσιακή εξέλιξη του εργαζομένου, ούτε τη μισθολογική του εξέλιξη. Δεν αποτελεί υπηρεσιακή μεταβολή. Απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νομοσχέδιο «είναι έκθεση ιδεών, γιατί έχει πολλές νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις και δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη» λέγοντας πως εμείς εδώ δεν σας ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά εάν συμφωνείτε με το νομοσχέδιο και ουσιαστικά το ερώτημα είναι, εάν θα πρέπει να ρυθμίσουμε ή όχι το πεδίο της τηλεργασίας. Ζητάτε -τόνισε- να μπει στο νομοσχέδιο το ΠΔ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και διερωτήθηκε: «αλήθεια πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Που έχετε δει ειδικά ζητήματα να μπαίνουν μέσα στον νόμο πλαίσιο. Σας είπε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι είμαστε σε συνεννόηση και όλες οι μέχρι τώρα Οδηγίες και κατευθύνσεις της έχουν υιοθετηθεί. Αλλά πως να εκδοθεί ΠΔ πριν γνωμοδοτήσει η Αρχή;»

Καταλόγισε στα κόμματα που καταψήφισαν επί της Αρχής το νομοσχέδιο ότι δεν τα ενδιαφέρει «να μη μείνει πίσω το Δημόσιο από την τεχνολογική εξέλιξη και το Δημόσιο να μην αποτελέσει πια το βαρίδι της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης».

Υπερασπίστηκε ότι ο τρόπος επιλογής των υπαλλήλων που θα βγαίνουν σε τηλεργασία θα πρέπει είναι ευέλικτος και την απόφαση αυτή να την λαμβάνει ο διευθυντής, εξηγώντας πως σε αντίθετη περίπτωση «ουσιαστικά δεν θα έχουμε καν αυτό το εργαλείο στο δημόσιο».

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2021 - 11:54

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.