Φιλιππίνες-κορονοϊός: Μεγαλύτερη ελευθερία θα δοθεί στους πλήρως εμβολιασμένους ηλικιωμένους

Οι Φιλιππίνες θα εξαιρέσουν τους ηλικιωμένους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 από τα περιοριστικά μέτρα για παραμονή στο σπίτι ώστε να ενθαρρύνουν περισσότερους να εμβολιαστούν και να βοηθήσουν τις αρχές να πετύχουν τους στόχους τους για την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Οι Φιλιππίνες θα εξαιρέσουν τους ηλικιωμένους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 από τα περιοριστικά μέτρα για παραμονή στο σπίτι ώστε να ενθαρρύνουν περισσότερους να εμβολιαστούν και να βοηθήσουν τις αρχές να πετύχουν τους στόχους τους για την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Οι ηλικιωμένοι που ζουν σε περιοχές στις οποίες ισχύουν πιο χαλαροί περιορισμοί καραντίνας θα επιτρέπεται να βγαίνουν έξω από την Τετάρτη, αλλά θα χρειάζεται ακόμη να φορούν μάσκες, προσωπίδες και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, σημειώνει ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χάρι Ρόκε σε ανακοίνωσή του. Τα τέσσερα πέμπτα των ανθρώπων που έχουν υποκύψει από την COVID-19 στη χώρα είναι ηλικιωμένοι και αυτοί βρίσκονται μεταξύ των ομάδων προτεραιότητας της εμβολιαστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου. Αλλά ως τις 6 Ιουνίου, μόνον 1,54 εκατομμύριο, ήτοι το 16% των περισσότερων από 9 εκατομμύρια ηλικιωμένων στη χώρα, είχε λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ περισσότεροι από 343.000 είχαν λάβει τις δεύτερες δόσεις. "Εμβολιαστείτε για να απολαύσετε το κίνητρο να βγείτε έξω για άσκηση και να μιλήσετε με τους ηλικιωμένους συμπολίτες και φίλους σας", δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροσάριο Βεργκέιρε σε συνέντευξη Τύπου. Την Παρασκευή, η κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού επέτρεψε επίσης να ξανανοίξουν χώροι για αθλήματα στα οποία δεν υπάρχει επαφή, όπως τα γυμναστήρια, όπως και ιστορικές τοποθεσίες και μουσεία, αλλά με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών. Έχοντας καταγράψει σχεδόν 1,3 εκατομμύριο κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότερους από 22.300 θανάτους από την COVID-19, οι Φιλιππίνες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το δεύτερο υψηλότερο φορτίο COVID-19 στην περιοχή, μετά την Ινδονησία. Οι Φιλιππίνες άρχισαν να εμβολιάζουν περίπου 35 εκατομμύρια ανθρώπους που εργάζονται εκτός σπιτιού αυτήν την εβδομάδα για να αναχαιτίσουν την διάδοση του ιού και να συμβάλουν το άνοιγμα της οικονομίας, αλλά η εκστρατεία εμβολιασμού έχει πληγεί από καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2021 - 11:30

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.