Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία αντάλλαξαν αποψείς Βασίλης Δημητριάδης και Adina Valean

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Μεταφορών Adina Valean είχε χθες στις Βρυξέλλες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης. Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, ιδιαίτερα σε σχέση με τον πράσινο μετασχηματισμό.

Συζητήθηκαν επίσης οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της «Πράσινης Συμφωνίας», για τις οποίες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε την ανάγκη οι όποιες ρυθμίσεις να είναι πρακτικά εφαρμόσιμες και να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα καθώς και όλη την αλυσίδα ευθύνης των θαλάσσιων μεταφορών. Υπογραμμίστηκε επίσης, η ανάγκη εξεύρεσης ισορροπίας ανάμεσα στην επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου της συνεισφοράς του τομέα στην κλιματική αλλαγή και στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.  

Η Επίτροπος επεσήμανε την πολύ εποικοδομητική στάση της Κύπρου και ανέφερε ότι ο πλούτος εμπειρογνωμοσύνης της Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου που να διασφαλίζει την επιδιωκόμενη ισορροπία.

O Υφυπουργός κατά την παραμονή τους στις Βρυξέλλες είχε επίσης συναντήσεις με τον Σύμβουλο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Πράσινη Συμφωνία» Kurt Vandenberghe και με την Σουηδή Ευρωβουλευτή Jytte Guteland, η οποία έχει πρωταγωνιστική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής ως εισηγήτρια τόσο του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Νόμου όσο και της πρότασης αναθεώρησης του συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Παρακολούθηση (Monitoring), Υποβολή Εκθέσεων (Reporting) και Επαλήθευση (Verification) των εκπομπών CO2 από τις θαλάσσιες μεταφορές.

Σημειώνεται ότι τόσο η Επίτροπος Valean όσο και οι άλλοι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσκλήθηκαν και θα παραστούν στο επικείμενο Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2021» που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 10 έως 13 Οκτωβρίου.

RIKNEWS

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Κατερρευσε ο Έρικσεν, στο Δανία-Φιλανδία. Διεκόπη το ματς
20:11
Τζουμχουριέτ:Την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στα κατεχόμενα πρότεινε στις ΗΠΑ η Άγκυρα
19:45
Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit
18:57
Κυπριακό στη συζήτηση Τζόνσον -Γκουτέρες στο περιθώριο του G7
18:18
Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Είχε απειλήσει κατοικίες
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand