Ακάρ: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τα συμφέροντά μας στην Κύπρο

Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ανέφερε ότι ποτέ δεν είχαν κρυφή ατζέντα και πως τους S400 τους είχαν διαπραγματευτεί ανοιχτά.

Σε ομιλία του σε ημερίδα για την “Ασφάλεια στην Θάλασσα”, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λίοντ Τζέημς Όστιν χαρακτηρίζοντάς την εποικοδομητική και θετική. “Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στην περιοχή και στον κόσμο με βάση το διεθνές δίκαιο μέσω ειρηνικών μεθόδων και μέσα σε σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “σε μια εποχή που οι κίνδυνοι και οι απειλές εναντίον της χώρας μας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, διαπραγματευτήκαμε με τους συμμάχους μας για την προμήθεια συστημάτων αεροπορικής άμυνας και επιχειρήσαμε να αγοράσουμε Patriot από τις ΗΠΑ και SAMP-T από τη Γαλλία - Ιταλία. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό για διάφορους λόγους. Γι’ αυτό, έπρεπε αγοράσαμε τα συστήματα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία, τα οποία πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέλαμε. Δεν το κάναμε κρυφά, δεν είχαμε ποτέ κρυφή ατζέντα. Ο κύριος σκοπός μας να αποκτήσουμε αυτά τα συστήματα ήταν να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και τα 84 εκατομμύρια πολίτες μας από πιθανές απειλές στον αέρα”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις τεχνικές ανησυχίες των συνομιλητών συμμάχων τους. “Είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς στις διαπραγματεύσεις για εύλογες και λογικές λύσεις. Η συμβολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία είναι πολύ βαθύτερη και πιο περιεκτική από τα F-35 και τους S-400”, ανέφερε.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2021 - 17:03

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.